KidsProef

Maak jouw school KidsProef!

We leven in een wereld waar miljarden mensen wonen en het inwoners aantal stijgt iedere dag weer. In 2050 zullen er maar liefst 9 miljard mensen op de wereld wonen! De aarde groeit helaas niet mee en het zal een grote uitdaging worden om al deze miljarden mensen te kunnen blijven voeden in de toekomst.

Waar beter te beginnen dan bij de jonge generatie?! Zij zullen later het meeste te maken krijgen met deze uitdaging. Het is dus van belang dat de jonge generatie voldoende wordt ingelicht over het maken van verantwoorde keuzes. Door verantwoorde keuzes te maken, kunnen we over tientallen jaren onszelf nog steeds voorzien van eten en drinken.

Wat is kidsproef?

De Smaakspecialist is van mening wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen gaan zorgen. Vandaar het initiatief Kidsproef!
Kidsproef is een educatief lesprogramma over verantwoorde voeding. Dit lesprogramma is opgezet vanuit levensmiddelenbedrijf De Smaakspecialist. Binnen dit bedrijf zijn er verschillende foodies werkzaam die graag hun kennis willen delen met de wereld en dus ook aan kinderen. Educatie over voeding kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, dus ga snel aan de slag met KidsProef!
Het lesprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. De les(sen) zullen gaan over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu met de onderwerpen voeding, biologische voeding en suiker. De school kan er zelf voor kiezen om voorafgaand aan de gastles twee voorbereidende lessen te geven. Dit is echter niet noodzakelijk. Deze voorbereidende lessen kunnen door de leraar/lerares zelf worden gegeven. Ambassadeurs van KidsProef zullen de gastles verzorgen.

Waarom KidsProef?

In Nederland zijn er aardig wat educatieve programma’s voor kinderen, op het gebied van verantwoorde voeding. Vaak zijn deze lespakketten prijzig en/of nemen zij te veel tijd in beslag binnen het lesprogramma van de basisschool. KidsProef is de ideale oplossing doordat:

HET PAKKET BESTAAT UIT EEN GASTLES (+ EVENTUEEL TWEE VOORBEREIDENDE LESSEN)
KidsProef is relatief makkelijk te implementeren doordat er voor de scholen geen extra werk komt. De ambassadeurs van KidsProef komen langs op scholen wanneer dit past en geven een interactieve les van 1,5 uur. De ambassadeurs zullen een KidsProef box meenemen met alle producten, materialen en het KidsProef certificaat. Zo nemen we alle zorgen bij de docent uit handen. Indien gewenst is het mogelijk om voordien twee voorbereidende lessen te geven. Dit kan de docent zelf doen met de materialen van KidsProef.

KOSTENLOOS 
KidsProef maakt het mogelijk, voor scholen met een laag budget, om een interessant lespakket aan te bieden. Bij het gastcollege zal de gastdocent, ofwel de KidsProef ambassadeur zélf alle materialen meenemen.

LEREN DOOR TE DOEN
KidsProef is er van overtuigd dat zintuigen een belangrijke rol spelen bij het aantrekkelijk maken en onthouden van nieuwe informatie. Doordat de kinderen aan de slag gaan met gehoor, zicht, tast, reuk en smaak, zal de lesstof beter in het geheugen van de kinderen blijven hangen.

Onze droom

AMBITIE
De Smaakspecialist heeft een droom, namelijk alle kinderen in Nederland in groep 7 inspireren en informeren over verantwoorde voeding. Bewustwording omtrent lekker en verantwoord eten kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, laten we er samen voor zorgen alle groep 7 klassen in Nederland KidsProef te maken.

DEEL JIJ OOK DEZE DROOM?
De Smaakspecialist draagt zorg voor de organisatie omtrent KidsProef, het (door)ontwikkelen van het lesprogramma, de KidsProef boxen en tot op heden ook voor de gastdocenten. Als we onze ambitie willen realiseren en alle groepen 7 in Nederland KidsProef willen maken hebben we hulp nodig. Daarom zijn we op zoek naar enthousiastelingen die onze droom delen. Zou jij het leuk vinden om KidsProef ambassadeur te worden en voor de klas te staan? Neem dan contact met ons op via het contactformlier hiernaast. Wie weet draag jij dan straks bij aan een gezondere toekomst!

Doneer!
Meehelpen kan door je aan te melden als KidsProef ambassadeur of door een bijdrage te doen. Jouw bijdrage komt dan direct ten behoeve van het educatieve lesprogramma KidsProef. Doneer via: NL41 ABNA 0245 7147 90 t.n.v. De Smaakspecialist, Social Impact

Bedankt!

 

Neem hier contact met ons op of schrijf jouw school direct in!

Contact

Banaanlolly's

Kidslimo

Yoghurtbrokken

Appel donuts

Meer informatie:

Download de PDF bestanden en maak jouw school binnen no time KidsProef!

Achtergrondinformatie

Inleidend katern

Lerarenhandleiding

Veel gestelde vragen