In aanloop naar de feestdagen opent het imposante Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout speciaal de voormalige schuurdeuren voor een kersteditie van het Bio Proeflokaal. Daar waar vroeger de boerenoogst binnengereden werd, wordt nu het beste van het land op jouw bord uitgeserveerd. Dat betekent next-level biologisch happen, het seizoen proeven, de historie inademen en culinair genieten in kerstsfeer. Chef Bas Hellemons x de Smaakspecialist = creatieve, verfijnde én verrukkelijke kookuitspattingen. Kom je ook de bio-keuken ontdekken? Reserveer direct!
Amuse
Mini wafeltje | Soubisse crème | Beukenzwam | Daikon | Gerookte paling
Voorgerecht
Velouté van pastinaak | Coquilles | Compote van geroosterde ui & vadouvan | Koolrabi | Waterkers
Hoofdgerecht
Geroosterde Heekfilet | Licht gerookte crème van knolselderij & truffel | Geroosterde hazelnoot | Beurre Noisette & Bieslook | Vegetarische optie: Gegrilde spitskool
Dessert
Ingemaakte mandarijn & limoen | Mousse van mascarpone & vanille | Crumble van peperkoek
In het menu wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten van de Smaakspecialist en groenten van het seizoen. Ook wordt er vis geserveerd, maar wil je vegetarisch (of vegan) dineren dan kun je dat in je reservering aangeven.
Datum: dinsdag 20 december 2022
Tijd: inloop 18.00 uur, start diner 19.00 uur
Kosten: €49,50 p.p. inclusief tafelwater
Adres: Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC
Op Landgoed Luchtenburg waan je je even in vervlogen tijden. Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de Ulvenhoutse bossen. De tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen is de tiendschuur onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot sfeervolle ‘Tiend’. Kom jij bij ons (sfeer)proeven tijdens een Bio Proeflokaal?
We vragen je op voorhand de kosten van het menu te voldoen. De kosten voor drankafname worden ter plekke verrekend, dit kun je alleen met pin betalen. Na de reservering ontvang je van ons een bevestigingsmail, dit is tevens je reserveerbewijs. Let op: check eventueel je spambox/ongewenste mail.
Reserveren is helaas niet meer mogelijk voor deze editie