4-GANGEN VERRASSINGSMENU & BIO BITES

DONDERDAG 23 MAART 2023 

Landgoed Luchtenburg Ulvenhout

Het Bio Proeflokaal. Biologisch proeven op een bijzondere locatie. Op donderdag 23 maart opent het imposante Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout speciaal voor jou de voormalige schuurdeuren. Daar waar vroeger de boerenoogst binnengereden werd, wordt nu het beste van het land op jouw bord uitgeserveerd. Dat betekent next-level biologisch happen, het beste van de natuur proeven, de historie inademen en culinair beleven. Chef Bas Hellemons x de Smaakspecialist = creatieve, verfijnde én verrukkelijke kookuitspattingen.

Reserveren voor 23 maart is helaas niet meer mogelijk, bekijk alvast de aankomende edities.

 

IMPRESSIE VAN VOORGAAND MENU 

Bio bites
Speciale selectie van chipjes, crackers & spreads

Voorgerecht
Gepofte aubergine | Arrabiata tomaat | Basilicum | Anjoviskruim | Parmigiano

Tussengerecht
Veloute van linzen en olijfolie soep | Geroosterde wintergroenten

Hoofdgerecht
Kabeljauw | Venkel & galangal crème | Boekweit | Geroosterde bospeen | Jus van groene curry

Dessert
Mousse van mango | Krokante meringue | Coulis van dragon & mango

Een greep uit onze eerdere edities

Biologisch proeven

Borrelbites + exclusief 4-gangendiner

Start de avond relaxed met lekkere borrelbites en een aperitiefje aan tafel, om je vervolgens te laten verrassen door het 4-gangendiner. In het menu wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten van de Smaakspecialist en groenten van het seizoen. Ook wordt er vis geserveerd, maar wil je vegetarisch (of vegan) dineren dan kun je dat in je reservering aangeven.

Datum: donderdag 23 maart 2023
Tijd: inloop vanaf 18.00 uur met bio bites, start diner 19.00 uur
Kosten: €49,50 p.p. inclusief tafelwater
Adres: Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC

Unieke locatie

Landgoed Luchtenburg

Op Landgoed Luchtenburg waan je je even in vervlogen tijden. Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de Ulvenhoutse bossen. De tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen is de tiendschuur onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot sfeervolle ‘Tiend’. Kom jij bij ons (sfeer)proeven tijdens een Bio Proeflokaal?

Reserveren voor aankomende edities

Voor 23 maart kun je helaas niet meer reserveren. Reserveer alvast een plekje voor één van de aankomende edities:

Donderdag 20 april
Vrijdag 21 april

We vragen je op voorhand de kosten van het menu te voldoen. De kosten voor drankafname worden ter plekke verrekend, dit kun je alleen met pin betalen. Na de reservering ontvang je van ons een bevestigingsmail, dit is tevens je reserveerbewijs. Let op: check eventueel je spambox/ongewenste mail.

Chef Bas Hellemons

Bas Hellemons van Sample kitchen is de chef die de keuken van de laatste pop-up edities van het Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn (nog) jongere jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij zijn eigen food company gestart. Vanuit Sample kitchen staat de culinaire beleving centraal.

Landgoed Luchtenburg hoofdkantoor de Smaakspecialist

Initiatief van de Smaakspecialist

Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist dat volledig in het teken staat van bewustwording rondom verantwoorde en biologische voeding. In 2020 is de Smaakspecialist neergestreken op het prachtige historische Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. Deze inspirerende plek midden in de bossen, past bij ons DNA en ademt biologische voeding. Het vormt letterlijk een verlengstuk om onze producten en kennis en inspiratie over goede voeding te kunnen delen met anderen. En dat is dan ook precies wat we doen met het Bio Proeflokaal!

Bio Proeflokaal in Oude Postkantoor Breda

Over Bio Proeflokaal

Met dit pop-up concept toveren we een bijzondere locatie om tot een tijdelijke foodbeleving, waar mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten door te proeven, ruiken, eten, zien, voelen, drinken en kopen. Denk aan een restaurant, evenement, fundraising, shop, diner of een combinatie daarvan. Soms voor een dag, soms voor een aantal weken. Inmiddels heeft de Smaakspecialist al vijf succesvolle edities van het Bio Proeflokaal gedraaid en daarmee duizenden mensen geïnspireerd.

 

 

 

Impressie Bio Proeflokaal edities

Een winkel in het oude Postkantoor van Breda, inspirerende sprekers over ‘gezond en bewust eten’ in duurzame hotspot Blue City in Rotterdam en fijnproefdiners in de (biologische) kas van de Moestuin in Utrecht. Dit is slechts een greep uit de pop-ups van het Bio Proeflokaal…