Pop-up Bio Proeflokaal

Het Bio Proeflokaal. Inmiddels hebben we vijf succesvolle pop-up edities van het Bio Proeflokaal achter de rug, waarvan de laatste in november 2019 heeft plaatsgevonden in de Moestuin in Utrecht. Met het decor van een echte (biologische) kas vormde deze locatie een perfecte plek om een weekend lang biologische eten (letterlijk en figuurlijk) op de kaart te zetten. Wil je ook een Bio Proeflokaal bezoeken?

Houd deze website goed in de gaten voor de komende edities van het Bio Proeflokaal!   

Bio Proeflokaal in Oude Postkantoor Breda

Pop-up concept Bio Proeflokaal

Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist dat volledig in in het teken staat van bewustwording rondom verantwoorde en biologische voeding. Met het concept toveren we een locatie om tot een tijdelijke foodbeleving, waar mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten door te proeven, ruiken, eten, zien, voelen, drinken en kopen. Denk aan een restaurant, evenement, fundraising, shop, diner of een combinatie daarvan. Soms voor een weekend, soms voor een aantal weken. Inmiddels heeft de Smaakspecialist al vijf succesvolle edities van het Bio Proeflokaal gedraaid en daarmee duizenden mensen geïnspireerd.

Editie 2019: De Moestuin Utrecht

Biologisch eten, dat doe je natuurlijk het liefst uit eigen tuin. Daarom doken we voor de 5e editie van het Bio Proeflokaal de Moestuin in Utrecht in! Van 15 t/m 17 november 2019 was het een komen en gaan van honderden enthousiaste (bio)fijnproevers in de Moestuin in Utrecht. De vrijdag werd ’s middags in stijl afgetrapt met een exclusieve vegan BioToday High Tea Tasting. De bezoekers van het uitverkochte fijnproefdiner konden zowel vrijdag- als zaterdagavond genieten van de kookkunsten van chef Bas Hellemons tijdens een uitgebreid vier-gangendiner. Als afsluiter bood de zondag een gezellig en leerzaam uitje voor het hele gezin, waar families aanschoven bij de Bio KidsProef Brunch met leuke interactieve elementen uit het lesprogramma KidsProef.

 

LEES MEER

Chef: Bas Hellemons

Bas Hellemons is de chef die de keuken van de laatste twee edities van het pop-up restaurant Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn (nog) jongere jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij zijn eigen food company gestart. Vanuit BastronomiQ staat de culinaire beleving centraal. Na een succesvol Bio Proeflokaal in Breda, is nu ook Utrecht aan de beurt om kennis te maken met de  kookkunsten van Bas.

Impressie Bio Proeflokaal edities