AMUSE + 4-GANGENMENU 

DONDERDAG 20 EN VRIJDAG 21 APRIL 2023 

Landgoed Luchtenburg Ulvenhout

Pak je agenda erbij, want binnenkort staat de asperge editie van Bio Proeflokaal voor de deur! Het witte goud is op donderdag 20 en vrijdag 21 april biologisch te proeven op Landgoed Luchtenburg. Daar waar vroeger de boerenoogst binnengereden werd, wordt nu het beste van het seizoen op jouw bord uitgeserveerd. Dat betekent next-level biologisch happen, de natuur proeven, de historie inademen en culinair beleven. Chef Bas Hellemons heeft een speciaal aspergemenu samengesteld, uiteraard gemaakt met producten van de Smaakspecialist. Kom het seizoen proeven en geniet van creatieve, verfijnde én verrukkelijke kookuitspattingen.

 

ASPERGEMENU 

Amuse met asperge

Voorgerecht
Asperge carpaccio | Eiersalade van zeekraal | Kervel | Bieslook | Zalm pastrami

Tussengerecht
Velouté van asperge | Zwaardvis | Olie van daslook | Krokante hazelnoot

Hoofdgerecht
Geroosterde dorade | Asperges & lamsoren | Beurre blanc met vadouvan | Krokante polenta | Ingelegde asperge

Dessert
Rabarber compote | Mousse van karnemelk & vlierbloesem | Boterkoek | Aardbei

Reserveren

Reserveer snel je plekje voor één van de asperge edities:

Donderdag 20 april
Vrijdag 21 april

We vragen je op voorhand de kosten van het menu te voldoen. De kosten voor drankafname worden ter plekke verrekend, dit kun je alleen met pin betalen. Na de reservering ontvang je van ons een bevestigingsmail, dit is tevens je reserveerbewijs. Let op: check eventueel je spambox/ongewenste mail.

Landgoed Luchtenburg

Een greep uit onze eerdere edities

Biologisch proeven

Amuse + exclusief 4-gangendiner

Laat je verrassen door de verschillende bereidingen tijdens deze speciale asperge editie! In het menu wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten van de Smaakspecialist en groenten van het seizoen: dit keer de asperge. Ook wordt er vis geserveerd, maar wil je vegetarisch (of vegan) dineren dan kun je dat in je reservering aangeven.

Datum: donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023
Tijd: inloop vanaf 18.30 uur, start diner 19.00 uur
Kosten: €49,50 p.p. inclusief tafelwater
Adres: Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC

Unieke locatie

Landgoed Luchtenburg

Op Landgoed Luchtenburg waan je je even in vervlogen tijden. Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de Ulvenhoutse bossen. De tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen is de tiendschuur onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot sfeervolle ‘Tiend’. Kom jij bij ons (sfeer)proeven tijdens een Bio Proeflokaal?

Chef Bas Hellemons

Bas Hellemons van Sample kitchen is de chef die de keuken van de laatste pop-up edities van het Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn (nog) jongere jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij zijn eigen food company gestart. Vanuit Sample kitchen staat de culinaire beleving centraal.

Landgoed Luchtenburg hoofdkantoor de Smaakspecialist

Initiatief van de Smaakspecialist

Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist dat volledig in het teken staat van bewustwording rondom verantwoorde en biologische voeding. In 2020 is de Smaakspecialist neergestreken op het prachtige historische Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. Deze inspirerende plek midden in de bossen, past bij ons DNA en ademt biologische voeding. Het vormt letterlijk een verlengstuk om onze producten en kennis en inspiratie over goede voeding te kunnen delen met anderen. En dat is dan ook precies wat we doen met het Bio Proeflokaal!

Bio Proeflokaal in Oude Postkantoor Breda

Over Bio Proeflokaal

Met dit pop-up concept toveren we een bijzondere locatie om tot een tijdelijke foodbeleving, waar mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten door te proeven, ruiken, eten, zien, voelen, drinken en kopen. Denk aan een restaurant, evenement, fundraising, shop, diner of een combinatie daarvan. Soms voor een dag, soms voor een aantal weken. Inmiddels heeft de Smaakspecialist al vijf succesvolle edities van het Bio Proeflokaal gedraaid en daarmee duizenden mensen geïnspireerd.

 

 

 

Impressie Bio Proeflokaal edities

Een winkel in het oude Postkantoor van Breda, inspirerende sprekers over ‘gezond en bewust eten’ in duurzame hotspot Blue City in Rotterdam en fijnproefdiners in de (biologische) kas van de Moestuin in Utrecht. Dit is slechts een greep uit de pop-ups van het Bio Proeflokaal…