Het wordt pas echt lekker dineren met Bio Proeflokaal @home! Heerlijk relaxed thuis, niet zelf hoeven koken, maar wél overheerlijk biologisch eten. Gewoon met z’n tweetjes of gezellig met vrienden of familie uitgebreid tafelen. Als diner of als luxe lunch, het kan allebei. Met de kookkunsten van chef Bas Hellemons van Sample kitchen, de producten van de Smaakspecialist en jouw eigen final touch, zet jij in een handomdraai dit biologische 4-gangenmenu op tafel. Daar word niet alleen jij, maar ook de wereld een stukje blijer van. Ga dus ook out-of-the-box om de bio keuken te ontdekken en bestel direct!
Amuse
Roggebrood | Vegan paté | Dadel | Komkommer
Gele laksa currysoep
Laksa currysoep | Geroosterde peen | Kokos | Pinda | Mais
Zomer cassoulet
Geroosterde Lengfilet (of vegetarisch: geroosterde venkel) | Tomaat | Geroosterde courgette | Diverse peulvruchten | Bok choy
Tartelette
Tartelette | Lemon curd | Mascarpone | Rood fruit
+ GRATIS fles biologische witte wijn van Smaakt
Een culinaire beleving thuis was nog nooit zo makkelijk! Speciaal voor jou wordt een biologisch 4-gangenmenu tot in de puntjes voorbereid en naar wens ook nog eens thuisbezorgd. De gerechten zijn nagenoeg af. Sommige elementen hoef je alleen even zelf op te warmen, waarna je het direct op je eigen servies kunt presenteren. Het menu is ook nog eens helemaal biologisch, waarmee je een puur en eerlijk diner op tafel zet! Wil je graag vegetarisch eten? Dan kun je dat aangeven in je bestelling.
€29,50 per persoon inclusief gratis fles Smaakt witte wijn (per bestelling)
+ €7,- voor thuisbezorging door heel Nederland (m.u.v. De Waddeneilanden)
Via het bestelformulier op deze pagina kun je je bestelling plaatsen en betalen. Het menu is voor 1 persoon, geef aan voor hoeveel personen je het thuisdiner wilt bestellen. Je kunt je bestelling plaatsen tot 17.00 uur de dag voorafgaand aan de leverdag:
Donderdag 16 juni = bestellen t/m woensdag 15 juni 17.00 uur
Vrijdag 17 juni = bestellen t/m donderdag 16 juni 17.00 uur
Thuisbezorgen | + €7
Donderdag 16 of vrijdag 17 juni
17.00 – 22.30 uur
Door heel Nederland (m.u.v. De Waddeneilanden)
Afhalen | Gratis
Donderdag 16 of vrijdag 17 juni
12.00 – 18.00 uur
Landgoed Luchtenburg, Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC
Alle gerechten kunnen het hele weekend worden geserveerd. Wil je je diner niet dezelfde dag opdienen? Plaats de producten dan in de koelkast tot gebruik. Je ontvangt instructies waarin duidelijk beschreven wordt welke stappen nodig zijn om het gerecht op tafel te zetten. Geniet ervan!
Bestellen voor deze editie is helaas niet meer mogelijk.
Onze aarde is leven, het is letterlijk de voedingsbodem van 95% van onze voeding. Dat we daar goed voor moeten zorgen is een feit. Bij biologische productie wordt de aarde gebruikt in plaats van verbruikt. Niet voor niks moet 25% van alle EU landbouw biologisch zijn in 2030. Biologisch voedsel wordt geproduceerd in harmonie met de natuur en de ecosystemen, met liefde voor de aarde en al het leven eromheen. Dat betekent o.a. zonder chemische pesticiden, zonder kunstmest, GMO vrij en zonder kunstmatige toevoegingen. Rommel die je niet in je lijf wilt hebben, en dus ook niet in je voeding. Het goede nieuws is dat jij kiest wát voor impact je aan je vork prikt. Met elke hap beïnvloedt je het hele voedselsysteem; van boer tot supermarkt. Hoe lekker is dat!
Bas Hellemons van Sample kitchen is de chef die de keuken van de laatste pop-up edities van het Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn (nog) jongere jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij zijn eigen food company gestart. Vanuit Sample kitchen staat de culinaire beleving centraal.
Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist dat volledig in het teken staat van bewustwording rondom verantwoorde en biologische voeding. In 2020 is de Smaakspecialist neergestreken op het prachtige historische Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. Deze inspirerende plek midden in de bossen, past bij ons DNA en ademt biologische voeding. Het vormt letterlijk een verlengstuk om onze producten en kennis en inspiratie over goede voeding te kunnen delen met anderen. En dat is dan ook precies wat we doen met het Bio Proeflokaal! Naast de thuisdiners, organiseren we vanaf zomer 2022 ook real life diners op het landgoed.
Met dit pop-up concept toveren we een bijzondere locatie om tot een tijdelijke foodbeleving, waar mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten door te proeven, ruiken, eten, zien, voelen, drinken en kopen. Denk aan een restaurant, evenement, fundraising, shop, diner of een combinatie daarvan. Soms voor een dag, soms voor een aantal weken. Inmiddels heeft de Smaakspecialist al vijf succesvolle edities van het Bio Proeflokaal gedraaid en daarmee duizenden mensen geïnspireerd.
Een winkel in het oude Postkantoor van Breda, inspirerende sprekers over ‘gezond en bewust eten’ in duurzame hotspot Blue City in Rotterdam en fijnproefdiners in de (biologische) kas van de Moestuin in Utrecht. Dit is slechts een greep uit de pop-ups van het Bio Proeflokaal…