BIOLOGISCH 4-GANGENDINER

15 DECEMBER 2022 

Landgoed Luchtenburg Ulvenhout

Het Bio Proeflokaal. Biologisch proeven op een bijzondere locatie. Dit keer opent het imposante Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout speciaal voor jou de voormalige schuurdeuren. Daar waar vroeger de boerenoogst binnengereden werd, wordt nu het beste van het land op jouw bord uitgeserveerd. Dat betekent next-level biologisch happen, het seizoen proeven, de historie inademen en culinair beleven. Chef Bas Hellemons x de Smaakspecialist = creatieve, verfijnde én verrukkelijke kookuitspattingen. Kom je ook de bio-keuken ontdekken? Reserveer direct!

MENU 15 DECEMBER

Amuse
Zeewiercracker met tartaar van zwaardvis | Kokoscurrycrème | Koriander

Voorgerecht
Auberginepuree met boekweit & eekhoorntjesbrood | Parmigiano | Spruitenblaadjes | Oost-Indische waterkers | Geroosterde pinda’s

Hoofdgerecht
Zacht gegaarde zalmfilet | Mousseline van knolselderij | Gestoofde zuurkool | Geroosterde wortel | Rozemarijnjus
Vega optie: gevulde portobello

Dessert
Tartelette van gekonfijte peer & pure chocolade

Op de hoogte blijven van Bio Proeflokaal?

Een greep uit onze eerdere edities

Biologisch proeven

Exclusief 4-gangendiner

In het menu wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten van de Smaakspecialist en groenten van het seizoen. Ook wordt er vis geserveerd, maar wil je vegetarisch (of vegan) dineren dan kun je dat in je reservering aangeven.

Datum: donderdag 15 december 2022
Tijd: inloop 18.00 uur, start diner 19.00 uur
Kosten: €39,50 p.p. inclusief tafelwater
Adres: Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC

Unieke locatie

Landgoed Luchtenburg

Op Landgoed Luchtenburg waan je je even in vervlogen tijden. Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de Ulvenhoutse bossen. De tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen is de tiendschuur onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot sfeervolle ‘Tiend’. Kom jij bij ons (sfeer)proeven tijdens een Bio Proeflokaal?

Reserveren

We vragen je op voorhand de kosten van het menu te voldoen. De kosten voor drankafname worden ter plekke verrekend, dit kun je alleen met pin betalen. Na de reservering ontvang je van ons een bevestigingsmail, dit is tevens je reserveerbewijs. Let op: check eventueel je spambox/ongewenste mail.

 

Reserveren Bio Proeflokaal 15 december 2022

Prijs: € 39,50
Kortingscode
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Hidden
Hidden

Chef Bas Hellemons

Bas Hellemons van Sample kitchen is de chef die de keuken van de laatste pop-up edities van het Bio Proeflokaal heeft geleid. Zijn passie voor koken is begonnen in zijn (nog) jongere jaren. Thuis in de keuken. Helpen, proeven, proberen, leren en vooral veel doen. Na stages in binnen- en buitenland is hij zijn eigen food company gestart. Vanuit Sample kitchen staat de culinaire beleving centraal.

Landgoed Luchtenburg hoofdkantoor de Smaakspecialist

Initiatief van de Smaakspecialist

Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist dat volledig in het teken staat van bewustwording rondom verantwoorde en biologische voeding. In 2020 is de Smaakspecialist neergestreken op het prachtige historische Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. Deze inspirerende plek midden in de bossen, past bij ons DNA en ademt biologische voeding. Het vormt letterlijk een verlengstuk om onze producten en kennis en inspiratie over goede voeding te kunnen delen met anderen. En dat is dan ook precies wat we doen met het Bio Proeflokaal!

Bio Proeflokaal in Oude Postkantoor Breda

Over Bio Proeflokaal

Met dit pop-up concept toveren we een bijzondere locatie om tot een tijdelijke foodbeleving, waar mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten door te proeven, ruiken, eten, zien, voelen, drinken en kopen. Denk aan een restaurant, evenement, fundraising, shop, diner of een combinatie daarvan. Soms voor een dag, soms voor een aantal weken. Inmiddels heeft de Smaakspecialist al vijf succesvolle edities van het Bio Proeflokaal gedraaid en daarmee duizenden mensen geïnspireerd.

 

 

 

Impressie Bio Proeflokaal edities

Een winkel in het oude Postkantoor van Breda, inspirerende sprekers over ‘gezond en bewust eten’ in duurzame hotspot Blue City in Rotterdam en fijnproefdiners in de (biologische) kas van de Moestuin in Utrecht. Dit is slechts een greep uit de pop-ups van het Bio Proeflokaal…