Onze locatie

Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout

Nieuw centrum van educatie en inspiratie op gebied van voeding in een gastvrije omgeving

De Smaakspecialist strijkt neer op Luchtenburg in Ulvenhout
Sinds het voorjaar van 2020 heeft de Smaakspecialist haar intrek genomen in Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. De Smaakspecialist is ontzettend blij om te mogen landen op dit landgoed en de gronden ervan te mogen beheren. Hiermee gaan we zowel terug naar de roots van ons bedrijf (opgericht in Ulvenhout) als naar de roots van ons product (midden in de natuur).

Een leefbare wereld begint op kantoor
Op deze nieuwe locatie kunnen wij daadwerkelijk laten zien wie wij zijn, waar wij voor staan en onze kennis delen. Het wordt daarmee een verlengstuk van de Smaakspecialist en haar missie om goede voeding voor een leefbare wereld en kennis hierover toegankelijk te maken. De impact projecten, waarbij de bewustwording rondom goede voeding centraal staat, kunnen tot leven komen in de ruimtes en bijbehorende faciliteiten die de locatie te bieden heeft. Zo kunnen we klassen voor een les KidsProef ontvangen of een ‘eigen’ Bio Proeflokaal organiseren.

Pieter Dirven, oprichter van de Smaakspecialist: “Het is een prachtige plek midden in het groen waar het DNA van de Smaakspecialist echt tot zijn recht komt. Hier kunnen we onze toekomstdromen verwezenlijken en als bedrijf onze impact nog verder vergroten. Zo gaan we onder andere de natuur omvormen en een biologische proefboerderij beginnen!”

Een stukje historie in het groen

Landgoed Luchtenburg is gelegen ten zuiden van Breda in Ulvenhout AC. Het is in 1518 ontstaan toen Graaf Hendrik III van Nassau grond uitgaf aan zijn rentmeester de heer Montens. Het landgoed van 65 hectare bestond destijds uit bossen, vennen en vormde een geheel met de landgoederen Valkenberg en De Hondsdonk. De prachtige Tiendschuur is het oudste gebouw, vermoedelijk uit 1524, de boerderij is een stukje jonger. Het klassieke landhuis dateert uit circa 1700. Het landgoed heeft in de tijd verschillende bewoners gekend en diverse veranderingen ondergaan.

Een biologische bruiloft op Landgoed Luchtenburg

De Smaakspecialist wil het Landgoed openstellen voor tien bruiloften per jaar! Een ontzettend unieke gelegenheid. Heb je interesse in het organiseren van een bruiloft op onze locatie in 2021 of later? Neem contact op met Pieter via info@desmaakspecialist.nl

Deze bruidsparen waren jullie voor:

Mon et Mine  (Sandra & Anthony)

The Wedding Story (Sanne & Niels)

Kroonmoment

Julie Algra (Ingrid & Luc)

Underneath the Apple Tree (Willemien & Dave)

Best Man Weddings (Danielle & Dimitri)