Over ons

De keuken van de Smaakspecialist

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Wij geloven oprecht in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken wij de mooiste biologische producten voor in het supermarktschap, grotendeels onder onze eigen merken zoals Smaakt, BioToday en RAW Organic Food. Dat doen we met een duidelijke visie in een enthousiast team van collega’s. We geven je graag een kijkje in onze (biologische) keuken.

Duurzaamheid

Eind 2018 heeft de Smaakspecialist haar duurzaamheidscertificering B Corp behaald. Daarmee voldoet de Smaakspecialist aan strenge eisen op het gebied van sociaal- en milieubewust ondernemen, transparantie en aansprakelijkheid. De certificering was voor de Smaakspecialist geen doel op zich, maar is wel een mooie bevestiging dat we op alle fronten bijdragen aan een betere wereld. Benieuwd hoe? Lees dan meer over onze duurzaamheid.

Ons verhaal

Van supermarktondernemer tot de Smaakspecialist

Volgens Pieter Dirven, founder van de Smaakspecialist, ontbrak het de supermarkten aan producten die geproduceerd zijn met liefde voor de wereld. Vanuit de overtuiging dat we zelf de verantwoordelijkheid hebben om goed voor onze wereld te zorgen ontstond een droom: verantwoord eten voor íedereen toegankelijk maken, met liefde en aandacht voor mens, natuur en milieu. Zo werd in 2011 de Smaakspecialist geboren.

Lees meer

Missie en visie

Toegankelijkheid & bewustwording

Wij geloven in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Dit doen we door goede voeding toegankelijk te maken, maar ook door mensen bewust te maken van de kracht van goede voeding voor een leefbare wereld.

Lees meer

Ons team

De Smaakspecialisten

De Smaakspecialist zou de Smaakspecialist niet zijn zonder de mensen die zich inzetten om onze droom werkelijkheid te maken: verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken met respect voor mens, natuur & milieu. Omringd en geïnspireerd door onze producten gaan wij elke dag weer op ontdekkingsreis om steeds weer te vernieuwen, innoveren, verbeteren en inspireren. Ons team telt zo’n 35 knappe koppen, van jong tot oud, mannen en vrouwen, van idealistisch tot commercieel.

Lees meer

Onze Locatie

Landgoed Luchtenburg

Sinds het voorjaar van 2020 heeft de Smaakspecialist haar intrek genomen in Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout. De Smaakspecialist is ontzettend blij om te mogen landen op dit landgoed en de gronden ervan te mogen beheren. Hiermee gaan we zowel terug naar de roots van ons bedrijf (opgericht in Ulvenhout) als naar de roots van ons product (midden in de natuur).

Lees meer