Productontwikkeling

Productontwikkeling van nieuwe innovaties

Volgens de laatste trends en ontwikkelingen in health food

De ‘Development Kitchen’ van de Smaakspecialist is het kloppend hart van de organisatie waar productontwikkeling, innovatie, data en research samenkomen. Op basis van consumentenbehoeften en trends maken we de vertaalslag naar de markt met zo’n 50+ nieuwe producten per jaar. Denk daarbij aan trends zoals; gemak, vegan, vrij van toegevoegde geraffineerde suikers, koolhydraatarm, vezelrijk of eiwitrijk. Daarmee blijven we consumenten verrassen met mooie producten, passend bij de behoefte.

 

Van idee tot eindproduct

We hebben zo’n 67% van ons productieproces zelf in handen. De ‘Development Kitchen’ bedenkt de mooiste nieuwe producten, en waar mogelijk doen we zelf de receptuurontwikkeling. Onze afdeling inkoop zorgt vervolgens voor de juiste gecertificeerde grondstoffen. We kiezen zorgvuldig onze productiepartners óf we hebben de productie (gedeeltelijk) in eigen beheer. Zo maken we bij Organic Food Eindhoven, ook wel onze ‘Soepkeuken’ genoemd, al onze soepen, bouillons en fonds zelf. Als laatste gaan we aan de slag met een mooi verpakkingsdesign, om de producten helemaal mee af te maken!

Smaakt Less Carb lijn

Een mooi voorbeeld van onze innovatieve productontwikkeling is de Less Carb lijn van Smaakt. Al deze producten bevatten 30 tot wel 80% minder koolhydraten dan vergelijkbare producten. Bovendien zijn de producten vrij van geraffineerde suikers en rijk aan vezels en (plantaardige) proteïne. Het assortiment bestaat uit crackers, ontbijtgranen, brood, snacks en producten voor de avondmaaltijd. Zo biedt Smaakt Less Carb biologische, koolhydraatbeperkte producten voor elk moment van de dag. In combinatie met de online omgeving vol tips & tricks is de Smaakt Less Carb-lijn dé hulp bij een koolhydraatarme lifestyle.