Ons verhaal

de Smaakspecialist gelooft in de kracht van goede voeding

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Wij geloven oprecht in de kracht van goede voeding en haar positieve invloed op de gezondheid de wereld. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken wij de mooiste producten voor in het supermarktschap. Dit doen we grotendeels onder onze eigen merken zoals Smaakt, BioToday en RAW Organic Food. En dat doen we natuurlijk niet zomaar…

Markdal Ulvenhout oprichting de Smaakspecialist

Ulvenhout, 2004

Hoe de Smaakspecialist begon

Het Markdal. Een prachtig stukje natuur vlak aan het dorpje Ulvenhout. Dat is waar het verhaal van de Smaakspecialist ooit begon. In 2004 trok een zestal enthousiaste supermarktondernemers de stoute schoenen aan. In kantoor aan huis werden hersens gekraakt en uren gemaakt om het supermarktschap te gaan veroveren met mooie producten. Als Teamzes gingen zij van start. Wat toen begon als een uit-de-hand-gelopen hobby, groeide al snel uit tot serieuze business. Samen besloten ze dat Pieter Dirven het bedrijf alleen voort zou zetten. En niet zomaar, maar met een duidelijke droom voor ogen.

 

De droom

Verantwoord eten voor íedereen

Volgens Pieter (founder) ontbrak het de supermarkten niet alleen aan mooie producten, maar ook aan producten die geproduceerd zijn met liefde voor de wereld. Zijn overtuiging is dat we zelf de verantwoordelijkheid hebben om goed voor onze wereld te zorgen. Zodoende ontstond een droom: verantwoord eten voor íedereen toegankelijk maken, met liefde en aandacht voor mens, natuur en milieu. Met andere woorden, verantwoorde en biologische producten in het supermarktschap verkrijgbaar maken. Zo werd in 2011 de Smaakspecialist geboren. En daarmee werd een ontdekkingstocht in gang gezet in de wereld van biologische teelt, pure ingrediënten en duurzame verpakkingen.

 

Pieter Dirven eigenaar de Smaakspecialist
de Smaakspecialist in de Ulvenhouste bossen

De reis

Van biologisch tot zeewier

De reis van de Smaakspecialist heeft inmiddels een ruim assortiment heeft opgeleverd, van houdbare tot verse producten, van biologisch tot glutenvrij, grotendeels onder eigen A-merken zoals Smaakt, RAW Organic Food, BioToday, Consenza en Seamore. Onze producten hebben inmiddels een plekje in het supermarktschap weten te veroveren. En hopelijk weten ze vanaf dat plekje zo veel mogelijk consumenten te prikkelen om hen bewust te maken van goede voeding. Vanaf ons Landgoed Luchtenburg in Ulvenhout werken we daar elke dag aan, zodat geliefde plekjes als het Markdal in stand worden gehouden.