Impact projecten

Kennisdeling en inspiratie

Iedere dag maken we impact, met een grote of een kleine stap; we make organic foodprints. Biologische voeding zit in ons DNA en dat is waarmee we een positieve voedselafdruk in de aarde willen achterlaten. Een afdruk die de aarde respecteert in plaats van uitput. Maar we maken pas echt het verschil als we samen met zo veel mogelijk mensen organic foodprints maken. Daarom delen we onze kennis en inspireren we dagelijks duizenden mensen via lesprogramma Kidsproef, online food community Organic Kitchen en pop-up concept BioProeflokaal.

 

Grafische tekening van organic food prints

KidsProef

Educatief lesprogramma

De Smaakspecialist is van mening dat wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen zorgen. Vandaar het initiatief Kidsproef! Kidsproef is een educatief lesprogramma over verantwoorde voeding voor kinderen uit groep 7 en 8. De les gaat over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu met de onderwerpen voeding, biologische voeding en suiker. Ambassadeurs van KidsProef komen de gastles gratis verzorgen. Inmiddels zijn al 10.000+ kinderen KidsProef!

 

 

Lees meer

Organic Kitchen

Online co-creatie foodplatform

Koken doe je samen. Dit was voor de Smaakspecialist dé reden om het foodplatform Organic Kitchen op te richten. Het is onze passie om ideeën over verantwoorde voeding te delen en hierdoor elkaar te inspireren. Deze online keuken is een plek waar mensen worden geïnspireerd op het gebied van biologische en verantwoorde voeding in co-creatie met vele bloggers uit het hele land. Het online platform inspireert inmiddels dagelijks 50.000+ volgers met recepten, tips en kennis.

Lees meer

Bio Proeflokaal

pop-up concept

Met het pop-up concept Bio Proeflokaal laten we mensen letterlijk kennis maken met de wereld van biologische voeding met een stukje bewustwording tegelijk. Zo openden we meermaals een restaurant mét winkel in hartje Breda en hielden we een inspiratiedag met als thema ‘Gezond & Bewust eten in 2025’ duurzame hotspot Blue City in Rotterdam. Van (business) events, blogger meet & greets, foodworkshops tot thema-diners. Na 4 succesvolle pop-ups, zullen er nog meer edities in het land volgen.
Lees meer