Biologisch eten

Verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken. Dat is wat de Smaakspecialist doet, dag in dag uit. Hoe? Door het ontwikkelen, produceren en distribueren van lekker en biologisch eten, geproduceerd met liefde en aandacht voor mens, dier en milieu. De Smaakspecialist gelooft oprecht in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld!

 

Over biologisch

 

Grafische tekening van een biologische plant
Grafische tekening van biologische producten

Producten

Biologisch en puur, vrij van kunstmatige toevoegingen en ook nog eens heel lekker. Ons assortiment van ruim 500 producten is te vinden in de supermarkt, grotendeels onder onze eigen merken zoals Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Goodbugs. Van houdbaar tot dagvers, voor elk moment van de dag, en van glutenvrij tot koolhydraatarm. Maar we gaan verder! Zo is ons assortiment vrij van geraffineerde suikers, grotendeels BioBased verpakt én voor meer dan 90% vegan.

 

Over assortiment

Merken

Bekijk onze biologische merken BioToday, Smaakt, RAW Organic Food, Consenza glutenvrij of een van onze andere merken.

Elke stap telt

Iedere dag maken we impact, met een grote of een kleine stap; we make organic foodprints. Biologische voeding zit in ons DNA en dat is waarmee we een positieve voedselafdruk in de aarde willen achterlaten. Een afdruk die de aarde respecteert in plaats van uitput. We maken pas echt het verschil als we samen met zo veel mogelijk mensen organic foodprints maken. Daarom delen we onze kennis en inspireren we dagelijks duizenden mensen via lesprogramma Kidsproef, online food community Organic Kitchen en pop-up concept Bio Proeflokaal.

 

Over impact

Grafische tekening van organic food prints

Impact projecten

Bekijk onze impact projecten KidsProef, Organic Kitchen en Bio Proeflokaal of ontdek het verhaal van Food Experts over Gezonde voeding in 2025.

Grafische tekening van een duurzame wereldkaart

Voor een leefbare wereld
Duurzaamheid is een mindset, niet zomaar een paragraaf in een missiestatement. Met andere woorden, we doen wat we zeggen. Het met succes behaalde B Corp duurzaamheidscertificaat is daar een mooi bewijs van. Ook kunnen we met trots vaststellen dat we met onze inspanningen bijdragen aan 8 van de duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn vanuit de Verenigde Naties. Natuurlijk doen we dit alles door te werken volgens de standaard van vooraanstaande keurmerken, die onze kwaliteit waarborgen. Én samen met een enthousiast team van collega’s, met onze klanten en in samenwerking met onze partners.

 

Over duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Bekijk wat we als B Corp ondernemen om bij te dragen aan een leefbare wereld, zowel op corporate- als productniveau. Lees alles over onze certificaten en partners, sociale werkplaats Organic Food Helmond en de duurzaamheid van biologisch, vegan en verpakkingen.

Wat wordt nederlands #1 pancake stack?!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar dé bakbattle van 2022 staat al op stapel! Maar liefst 16 influencers gaan de strijd met elkaar aan voor “Nederlands #1 pancake stack”, €1000 prijzengeld en natuurlijk eeuwige roem! Hun bakcreaties zijn werkelijk een lust voor het oog en een streling voor de tong. Fluffy, exotisch of sticky.

Ga jij voor een zwoele fruitige favoriet of word je helemaal wild van een spicy touch? Met een scheutje fluweelzachte BioToday ahornsiroop wordt werkelijk elk van deze pareltjes tot meesterwerk gekroond. Maar welke pancake stack straks echt als winnaar in het ahorngoud gehuld gaat ligt in jouw handen, dus breng snel je stem uit!

 

SMAAKT IS GOED VOOR JEZELF, JOUW OMGEVING EN ONZE TOEKOMST

Jouw eten smaakt lekkerder als je weet dat het goed geproduceerd is. Op een eerlijke manier, voor mens en milieu. Dat proef je niet alleen, dat voel je. Je kiest ervoor iets terug te doen. Jij smaakt het verschil!

Smaakt: 100% biologisch

Wij geloven dat kennis- en inspiratiedeling over voeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan het maken van een bewuste keuze over wat je als mens eet. Een keuze met impact voor jezelf, voor jouw omgeving en onze toekomst.

Een keuze die voor iedereen anders kan zijn. Die gemaakt kan worden op basis van verschillende motieven zoals impact op de natuur, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden of gezondheid. Een keuze die nooit verkeerd is, als je deze bewust maakt en in alle opzichten kan bijdragen aan de leefbaarheid op aarde, op dit moment en voor onze kinderen.

Smaakt staat voor een revolutie in bewustwording. Wij geloven dat het belangrijk is dat iedereen deze keuze kan maken. Want elke hap telt!

Meer weten? Lees er alles over op de site van Smaakt.

 

Consenza weekplanner

Consenza weekplanner

Consenza lanceert een kant en klare weekplanner (7dagmenu’s) met heerlijke glutenvrije recepten. Van ontbijt tot lunch, diner en tussendoor.

In de Consenza weekplanner delen 7 glutenvrije experts hun ideale dagmenu. Allemaal hebben zij een eigen motivatie om glutenvrij te eten. De een vanwege een intolerantie en de ander omdat haar zoon coeliakie heeft. Hun ideale dagmenu’s hebben allemaal hetzelfde doel: laten zien dat glutenvrij eten een feestje kan zijn.

Consenza gelooft dat een gluten-intolerantie geen belemmering hoeft te zijn om lekker en verantwoord te eten. Met deze weekplanner kun je alle kanten op. Een balans tussen gezond, lekker en vooral genieten.

Download de weekplanner hier.

SMAAKT X go with the glow

Het Glow Up herfst/winter weekmenu is een samenwerking tussen Smaakt x Go With The Glow. Het is ontstaan doordat wij samen geloven in de kracht en noodzaak van gezonde en biologische voeding voor jezelf en voor een betere wereld. Een e-book vol met voedzame ontbijt-, lunch- en dinerrecepten om de week stralend door te komen. Elke hap telt!

Wanneer je je maaltijden vooruit plant, bespaar je tijd, geld en eet je over het algemeen gezonder. Het scheelt ook een hoop keuzestress gedurende de week. Met een goed gepland weekmenu vol met plantaardige ingrediënten in de juiste hoeveelheid en verscheidenheid, zorg je er voor dat je voorzien bent van je dagelijkse behoefte aan nutriënten.

Enjoy and Glow Up! #GlowUp

ONZE PRODUCTEN ZIJN TE VINDEN BIJ: