Zaai mee voor meer biodiversiteit

SDG 15: Leven op het land

Je zou het zo niet denken, maar biodiversiteit is van levensbelang. Het verlies van biodiversiteit en onmisbare schakels zoals de bij, hebben direct invloed op het leven van de mens en de planeet. SDG 15 Leven op het land richt zich o.a. op het behoud aan biodiversiteit. Wist je dat biologische productie enorm bijdraagt aan biodiversiteit? Om biodiversiteit even extra onder de aandacht te brengen, zette de Smaakspecialist zich als partner van de Nationale Zaaicoalitie in voor de bedreigde bij. Samen met The Pollinators zorgden wij er voor dat heel Nederland zaaide voor de bijen en andere bestuivers op de Nationale Zaaidag.

 

Over de campagne

Biologisch eten

Verantwoord eten voor iedereen toegankelijk maken. Dat is wat de Smaakspecialist doet, dag in dag uit. Hoe? Door het ontwikkelen, produceren en distribueren van lekker en biologisch eten, geproduceerd met liefde en aandacht voor mens, dier en milieu. De Smaakspecialist gelooft oprecht in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld!

 

Over biologisch

 

Grafische tekening van een biologische plant
Grafische tekening van biologische producten

Producten

Biologisch en puur, vrij van kunstmatige toevoegingen en ook nog eens heel lekker. Ons assortiment van ruim 500 producten is te vinden in de supermarkt, grotendeels onder onze eigen merken zoals Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Goodbugs. Van houdbaar tot dagvers, voor elk moment van de dag, en van glutenvrij tot koolhydraatarm. Maar we gaan verder! Zo is ons assortiment vrij van geraffineerde suikers, grotendeels BioBased verpakt én voor meer dan 90% vegan.

 

Over assortiment

Merken

Bekijk onze biologische merken BioToday, Smaakt, RAW Organic Food, Goodbugs of een van onze andere merken.

Elke stap telt

Iedere dag maken we impact, met een grote of een kleine stap; we make organic foodprints. Biologische voeding zit in ons DNA en dat is waarmee we een positieve voedselafdruk in de aarde willen achterlaten. Een afdruk die de aarde respecteert in plaats van uitput. We maken pas echt het verschil als we samen met zo veel mogelijk mensen organic foodprints maken. Daarom delen we onze kennis en inspireren we dagelijks duizenden mensen via lesprogramma Kidsproef, online food community Organic Kitchen en pop-up concept Bio Proeflokaal.

 

Over impact

Grafische tekening van organic food prints

Impact projecten

Bekijk onze impact projecten KidsProef, Organic Kitchen en Bio Proeflokaal of ontdek het verhaal van Food Experts over Gezonde voeding in 2025.

Grafische tekening van een duurzame wereldkaart

Voor een leefbare wereld
Duurzaamheid is een mindset, niet zomaar een paragraaf in een missiestatement. Met andere woorden, we doen wat we zeggen. Het met succes behaalde B Corp duurzaamheidscertificaat is daar een mooi bewijs van. Ook kunnen we met trots vaststellen dat we met onze inspanningen bijdragen aan 8 van de duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn vanuit de Verenigde Naties. Natuurlijk doen we dit alles door te werken volgens de standaard van vooraanstaande keurmerken, die onze kwaliteit waarborgen. Én samen met een enthousiast team van collega’s, met onze klanten en in samenwerking met onze partners.

 

Over duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Bekijk wat we als B Corp ondernemen om bij te dragen aan een leefbare wereld, zowel op corporate- als productniveau. Lees alles over onze certificaten en partners, sociale werkplaats Organic Food Helmond en de duurzaamheid van biologisch, vegan en verpakkingen.