KidsProef

Gratis educatief lesprogramma

De Smaakspecialist is van mening dat wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen gaan zorgen. Vandaar het initiatief KidsProef; een educatief lesprogramma over verantwoorde voeding. Binnen ons bedrijf zijn verschillende foodies werkzaam die graag hun kennis willen delen met de wereld en dus ook met kinderen. Educatie over voeding kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, dus ga snel aan de slag met KidsProef!

 

  • Les over verantwoorde voeding

  • Voor kinderen uit groep 7 en 8

  • Gratis verzorgde gastles

 

naar kidsproef

Waarom KidsProef?

We leven in een wereld waar miljarden mensen wonen en het inwoners aantal stijgt iedere dag weer. In 2050 zullen er maar liefst 9 miljard mensen op de wereld wonen! De aarde groeit helaas niet mee en het zal een grote uitdaging worden om al deze miljarden mensen te kunnen blijven voeden in de toekomst.

Waar beter te beginnen dan bij de jonge generatie?! Zij zullen later het meeste te maken krijgen met deze uitdaging. Het is dus van belang dat de jonge generatie voldoende wordt ingelicht over het maken van verantwoorde keuzes. Door verantwoorde keuzes te maken, kunnen we over tientallen jaren onszelf nog steeds voorzien van eten en drinken.

Wat is kidsproef?

Het lesprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. De les gaat over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu met onderwerpen als voeding, biologisch en suiker. Ambassadeurs van KidsProef komen de gastles verzorgen.

  • GRATIS GASTLES VAN CIRCA 1,5 UUR
  • AMBASSADEURS NEMEN BENODIGDE MATERIALEN MEE
  • GEEN EXTRA WERK VOOR DOCENTEN
  • LEREN DOOR TE DOEN

Onze droom

AMBITIE
De Smaakspecialist heeft een droom, namelijk alle kinderen in Nederland in groep 7 en 8 inspireren en informeren over verantwoorde voeding. Bewustwording omtrent lekker en verantwoord eten kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, laten we er samen voor zorgen alle groep 7 en 8 klassen in Nederland KidsProef te maken.

DEEL JIJ OOK DEZE DROOM?
Zou jij het leuk vinden om KidsProef ambassadeur te worden en voor de klas te staan? Lees dan hier meer. Wie weet draag jij dan straks bij aan een gezondere toekomst!

Doneer!
Meehelpen kan door je aan te melden als KidsProef ambassadeur of door een bijdrage te doen. Jouw bijdrage komt dan direct ten behoeve van het educatieve lesprogramma KidsProef. Doneer via: NL41 ABNA 0245 7147 90 t.n.v. De Smaakspecialist, Social Impact

Bedankt!

 

Inschrijving scholen / contact

KidsProef contact

  • :

Bekijk hier het KidsProef fotoalbum

KidsProef fotoalbum