Kidsproef

Maak jouw school KidsProef!

We leven in een wereld waar miljarden mensen wonen en het inwoners aantal stijgt iedere dag weer. In 2050 zullen er maar liefst 9 miljard mensen op de wereld wonen! De aarde groeit helaas niet mee en het zal een grote uitdaging worden om al deze miljarden mensen te kunnen blijven voeden in de toekomst.

Waar beter te beginnen dan bij de jonge generatie?! Zij zullen later het meeste te maken krijgen met deze uitdaging. Het is dus van belang dat de jonge generatie voldoende wordt ingelicht over het maken van verantwoorde keuzes. Door verantwoorde keuzes te maken, kunnen we over tientallen jaren onszelf nog steeds voorzien van eten en drinken.

KidsProef proeft: Meelwormen

Wat is kidsproef?

De Smaakspecialist is van mening wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen gaan zorgen. Vandaar het initiatief Kidsproef!
Kidsproef is een educatief lesprogramma over verantwoorde voeding. Dit lesprogramma is opgezet vanuit levensmiddelenbedrijf De Smaakspecialist. Binnen dit bedrijf zijn er verschillende foodies werkzaam die graag hun kennis willen delen met de wereld en dus ook aan kinderen. Educatie over voeding kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, dus ga snel aan de slag met KidsProef!
Het lesprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8. De les gaat over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu met de onderwerpen voeding, biologische voeding en suiker. Ambassadeurs van KidsProef komen de gastles verzorgen.

Meer informatie over KidsProef ambassadeurs

Laat mij maar eens zien

Waarom KidsProef?

In Nederland zijn er aardig wat educatieve programma’s voor kinderen, op het gebied van verantwoorde voeding. Vaak zijn deze lespakketten prijzig en/of nemen zij te veel tijd in beslag binnen het lesprogramma van de basisschool. KidsProef is de ideale oplossing doordat:

KIDSPROEF IS EEN GASTLES VAN CIRCA 1,5 UUR
KidsProef is relatief makkelijk te implementeren doordat er voor de scholen geen extra werk komt. De ambassadeurs van KidsProef komen langs op scholen wanneer dit past en geven een interactieve les van 1,5 uur. De ambassadeurs zullen een KidsProef box meenemen met alle producten, materialen en het KidsProef certificaat. Zo nemen we alle zorgen bij de docent uit handen.

KOSTENLOOS 
KidsProef maakt het mogelijk, voor scholen met een laag budget, om een interessante les aan te bieden. Bij de les zal de gastdocent, ofwel de KidsProef ambassadeur zélf alle materialen meenemen.

LEREN DOOR TE DOEN
KidsProef is er van overtuigd dat zintuigen een belangrijke rol spelen bij het aantrekkelijk maken en onthouden van nieuwe informatie. Doordat de kinderen aan de slag gaan met gehoor, zicht, tast, reuk en smaak, zal de lesstof beter in het geheugen van de kinderen blijven hangen.

KidsProef inspiratie!

Samen met je kinderen de keuken in duiken wordt nu nog leuker met de kookfilmpjes van KidsProef. De recepten zijn makkelijk te maken, dus kinderen kunnen een handje meehelpen in de keuken. Zo leren ze meer over voeding en de bereiding ervan. Bekijk bijvoorbeeld hoe je een chocolade milkshake maakt of verantwoorde appel donuts. Een perfecte bezigheid voor op een regenachtige (zondag)middag.

Bekijk hier alle KidsProef kookfilmpjes!

Bekijk hier alle kookfilmpjes

Laat mij maar eens zien

Onze droom

AMBITIE
De Smaakspecialist heeft een droom, namelijk alle kinderen in Nederland in groep 7 en 8 inspireren en informeren over verantwoorde voeding. Bewustwording omtrent lekker en verantwoord eten kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, laten we er samen voor zorgen alle groep 7 en 8 klassen in Nederland KidsProef te maken.

DEEL JIJ OOK DEZE DROOM?
Zou jij het leuk vinden om KidsProef ambassadeur te worden en voor de klas te staan? Lees dan hier meer. Wie weet draag jij dan straks bij aan een gezondere toekomst!

Doneer!
Meehelpen kan door je aan te melden als KidsProef ambassadeur of door een bijdrage te doen. Jouw bijdrage komt dan direct ten behoeve van het educatieve lesprogramma KidsProef. Doneer via: NL41 ABNA 0245 7147 90 t.n.v. De Smaakspecialist, Social Impact

Bedankt!

 

Inschrijving scholen / contact

KidsProef contact

  • :

Bekijk hier het KidsProef fotoalbum

Laat mij maar eens zien