Seamore

Some seaweed, we seamore

Zeewier is hét eten van de toekomst. Het assortiment van Seamore bestaat uit verschillende mooie producten op basis van duurzaam geoogst zeewier, rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Met deze prachtige producten, past dit duurzame merk perfect bij de Smaakspecialist. Daarom is Seamore in juni 2022 aan ons merkenportfolio toegevoegd.

 

  • 5 producten

  • Op basis van zeewier

  • Het voedsel van de toekomst

     

naar Seamore

Groenten uit de zee

Het assortiment bestaat uit onder andere zeewier chips, zeewier wraps, zeewier pasta en zeewier bacon. Omdat de productie van zeewier weinig negatieve impact heeft op mens, dier en milieu is het een milieuvriendelijk alternatief voor reguliere chips, wraps en pasta.

Zeewier als alledaags voedsel

Zeewier is een belangrijke duurzame voedselbron, die kan helpen de groeiende wereldbevolking te voeden. Het vereist geen zoet water, geen land, geen kunstmest of pesticiden. Enkel zonneschijn. Het is het ultieme voedsel voor de toekomst. De volgende stap is om het op het bord van de mensen te krijgen: zeewier als alledaags voedsel!

Bestel nu jouw favoriete producten van Seamore in onze foodshop! En geniet van de lekkerste producten van De Smaakspecialist.

Shop hier

Hoe Seamore begon

In November 2013 gaat de oprichter van Seamore op familievakantie naar Ibiza. Laten we je even meenemen naar dat moment. Ze zaten te eten in restaurant Bambuddha en hij bestelde de ‘zeewiersalade’. Geen zeewier te bekennen, dus wilde hij klagen bij de chef. Zijn vrouw wijst naar de tagliatelle op zijn bord: zou dat het kunnen zijn? Hij kijkt haar behoedzaam aan: kan ze pasta niet meer van zeewier onderscheiden? Maar ze blijkt gelijk te hebben.

Hij was ‘Himanthalia’ aan het eten, een culinair zeewier dat rechtstreeks van de rotsen wordt geplukt en de bijnaam ‘zeespaghetti’ heeft. Heerlijk spul. Maar het is niet de geweldige smaak die hem die nacht wakker houdt. Wat als we de helft van de pasta ter wereld zouden kunnen vervangen door zeewier? Een waanzinnig idee: nieuwe culinaire mogelijkheden en een gezondere toekomst. Later begreep hij dat experts zeewier zien als een belangrijke duurzame voedselbron, die kan helpen een wereldbevolking te voeden die groeit tot 9 miljard mensen.

Hij vond het ultieme voedsel voor de toekomst. De volgende stap was om het op het bord van de mensen te krijgen. Zo werd Seamore geboren, met de missie om van zeewier alledaags voedsel te maken! Met een aantal prachtige producten op basis van zeewier, van pasta tot chips, past het duurzame merk Seamore perfect bij de Smaakspecialist. Daarom is Seamore in juni 2022 aan ons merkenportfolio toegevoegd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Interesse in de nieuwsbrief?

En volg ons op social media

Ook kun je De Smaakspecialist volgen op social media. Zo blijf je bij en mis je helemaal niets! Wij zijn te vinden op Instagram, Facebook en LinkedIn.