Business

Uw duurzame business partner

De Smaakspecialist is ontwikkelaar, producent en distributeur van duurzame levensmiddelen.

Sinds 2004 zijn we uitgegroeid tot een succesvolle onderneming en hebben de merken Smaakt, BioTodayRAW Organic FoodConsenza en Seamore een prominente plek in het health food assortiment in de Nederlandse (én buitenlandse) supermarkt gekregen. Onze kracht ligt in het introduceren van nieuwe en unieke biologische innovaties in het Nederlandse retaillandschap. Als totaaloplosser in de health categorie in zijn geheel, proberen wij goed te luisteren naar de consument en deze wensen en trends om te zetten naar hoogwaardige innovatieve producten. Ontdek meer over de Smaakspecialist!

 

Totaalaanbieder in Health Food

 • DUURZAAM

  Als B Corp zijn wij uw partner op het gebied van
  duurzame levensmiddelen. Duurzame en gezonde producten, geproduceerd met aandacht voor mens, dier en natuur en vrij van kunstmatige toevoegingen.

 • LOYALITEIT

  Met meer dan 500 producten en ruim 5000 afleveradressen hebben onze merken inmiddels een goede merkbekendheid opgebouwd. De verkrijgbaarheid van onze producten zorgt voor vergroting van de winkelloyaliteit.

 • TOTAALPAKKET

  De Smaakspecialist biedt een totaalpakket aan duurzame merken, waaronder Smaakt, BioToday, RAW Organic Food, Consenza en Seamore. Van DKW tot dagvers, voor elk moment van de dag, van glutenvrij tot vegan.

 • AANTREKKELIJK

  Ons merkenportfolio trekt nieuwe (lichtgroene) consumenten in de categorie. Elk merk heeft een unieke uitstraling en look & feel, waarmee diverse doelgroepen worden bediend.

 • INNOVATOR

  Wij zijn dé innovator op het gebied van biologische productontwikkeling, met ruim 50 productinnovaties per jaar aansluitend bij de laatste health food trends.

 • ADVIES

  Met onze jarenlange ervaring en kennis adviseren we, denken we mee en bieden we ondersteuning op gebied van logistiek, schappenplannen en categorie ontwikkeling op de winkelvloer.

Voor elk moment van de dag

Inmiddels zijn wij met ruim 500 producten in 25 landen een blijvende toegevoegde waarde voor onze partners en klanten en zijn onze merken herkenbaar voor vele consumenten. Ons assortiment bestaat uit o.a.:

 • Ontbijt en lunch: zoet & hartig beleg, ontbijtgranen, crackers en rijstwafels
 • Koken: rijst, pasta, granen, conserven, gedroogde peulvruchten, vleesvervangers, soepen, smaakmakers, sauzen & zuren, vetten & oliën
 • Tussendoor: koekjes, snoep, chips, chocola, repen, snacks
 • Bakken: melen & mixen, zoetmiddelen, bakmiddelen
 • Noten en vruchten: noten(mixen), zaden, pitten, zuidvruchten en poeders
 • Dranken: thee, koffie, sappen & smoothies, siropen, plantaardige dranken, wijn & bier
Hoogwaardige kwaliteit

Als B Corp bedrijf voldoet de Smaakspecialist aan strenge eisen op het gebied van sociaal- en milieubewust ondernemen. Alles wat we doen, doen we met de gezondheid van de aarde in ons achterhoofd. Naast biologisch, is ons assortiment ook grotendeels vegan (zowel vers als DKW) en volledig vrij van toegevoegde geraffineerde suikers. Daarnaast vormen duurzame verpakkingen een belangrijke pijler, waarbij we werken met FSC gekeurd papier en BioBased folie. Ook werkt de Smaakspecialist met een Code of Conduct voor onze leveranciers, die de werkstandaarden definieert voor goede en humane werkomstandigheden. En wat dacht je van onze impact projecten, waarmee we kennis delen en inspireren over verantwoorde voeding voor een leefbare wereld.

Out-of-Home

Ready-to-eat en on-the-go

Het is onze missie om de aanschaf van verantwoorde producten laagdrempelig te maken. Daarom is het voor ons een logische keuze om onze biologische producten beschikbaar te stellen aan het Out-of-Home kanaal. Ons assortiment biedt zowel on-the-go als ready-to-eat producten voor de verschillende eetmomenten op de dag. Denk hierbij aan snacks, repen, koekjes en dranken. Deze producten bieden een oplossing voor de groeiende vraag naar bewuste producten in de verschillende kanalen, bijvoorbeeld scholen, (sport)kantines, hotels, benzinestations, cateraars of vendingmachines.

 

Neem contact op

Private Label

PL Bio

PL Bio ontwikkelt in samenwerking met retailers unieke private label productconcepten op het gebied van biologische voeding. Met PL Bio kunnen we flexibel inspelen op klantwensen, of dit nu is op het gebied van toppers in het biologische assortiment, innovatieve producten of logistieke oplossingen. We adviseren met betrekking tot de trends en bekijken hoe productwens(en) succesvol gerealiseerd kunnen worden onder een succesvolle private of fancy label, van idee tot eindproduct. Dit kan bestaan uit inkoop, productie en verpakking tot distributie of uiteraard een onderdeel hiervan.

 

Ga naar PL Bio

Meer over de Smaakspecialist

Ontdek meer over ons biologische assortiment, onze producten en hoe we als B Corp gecertificeerd bedrijf elke dag duurzame stappen zetten.

Certificaten

De producten van de Smaakspecialist zijn met de grootste zorg geproduceerd en gecertificeerd met hoogwaardige biologische keurmerken.

Bekijk hier onze certificaten:

Voorwaarden

Ja ook wij hebben ze, want die kleine lettertjes zijn o zo belangrijk. Zo hebben we algemene inkoop- en leveringsvoorwaarden en een Code of Conduct voor onze leveranciers.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Wilt u graag inzicht in onze UBO-verklaring, dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

Meer weten?

Neem voor meer inspiratie, uitleg of een vrijblijvend accountmanager bezoek contact met ons op.

Contact