Wij zijn uw partner in biologische voeding

De Smaakspecialist is ontwikkelaar, producent en distributeur van biologische levensmiddelen.

Sinds 2004 zijn we uitgegroeid tot een succesvolle onderneming en hebben de merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food een prominente plek in het health food assortiment in de Nederlandse (én buitenlandse) supermarkt gekregen. Onze kracht ligt in het introduceren van nieuwe en unieke biologische innovaties in het Nederlandse retaillandschap.

Inmiddels zijn wij met ruim 500 producten en 5000 unieke afleveradressen in 25 landen een blijvende toegevoegde waarde voor onze partners en klanten en zijn onze merken herkenbaar voor vele consumenten. Als totaaloplosser in de slowmover categorie in zijn geheel, proberen wij goed te luisteren naar de consument en deze wensen en trends om te zetten naar hoogwaardige innovatieve producten. Bekijk wat wij kunnen betekenen.

Totaalaanbieder in Health Food

 • BIO-PROOF

  Wij zijn uw partner op het gebied van
  biologische levensmiddelen. Duurzame producten, geproduceerd met aandacht voor mens, dier en natuur en vrij van kunstmatige toevoegingen.

 • LOYALITEIT

  Met meer dan 500 producten en ruim 5000 afleveradressen hebben onze merken inmiddels een goede merkbekendheid opgebouwd. De verkrijgbaarheid van onze producten zorgt voor vergroting van de winkelloyaliteit.

 • TOTAALPAKKET

  De Smaakspecialist biedt een totaalpakket aan biologische merken, waaronder Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Goodbugs. Van DKW tot dagvers, voor elk moment van de dag, van glutenvrij tot vegan.

 • AANTREKKELIJK

  Ons merkenportfolio trekt nieuwe (lichtgroene) consumenten in de categorie. Elk merk heeft een unieke uitstraling en look & feel, waarmee diverse doelgroepen worden bediend.

 • INNOVATOR

  Wij zijn dé innovator op het gebied van biologische productontwikkeling, met ruim 75 productinnovaties per jaar aansluitend bij de laatste health food trends.

 • ADVIES

  Met onze jarenlange ervaring en kennis adviseren we, denken we mee en bieden we ondersteuning op gebied van logistiek, schappenplannen en categorie ontwikkeling op de winkelvloer.

Voor elk moment van de dag
 • Ontbijt en lunch: zoet & hartig beleg, ontbijtgranen, crackers en rijstwafels
 • Koken: rijst, pasta, granen, conserven, gedroogde peulvruchten, vleesvervangers, dinner kits, soepen, smaakmakers, sauzen & zuren, vetten & oliën
 • Tussendoor: koekjes, snoep, chips, chocola, repen, snacks
 • Bakken: melen & mixen, zoetmiddelen, bakmiddelen
 • Noten en vruchten: noten(mixen), zaden, pitten, zuidvruchten en poeders
 • Dranken: thee, koffie, sappen & smoothies, siropen, plantaardige dranken, wijn & bier
Hoogwaardige kwaliteit

Onze producten zijn niet alleen biologisch, maar ook grotendeels vegan (zowel vers als DKW) en 97% vrij van toegevoegde geraffineerde suikers. Daarnaast vormen ook duurzame verpakkingen een belangrijke pijler, waarbij we werken met FSC gekeurd papier en BioBased folie. Naast goede producten, willen we natuurlijk ook dat deze producten onder goede werkomstandigheden worden geproduceerd. Daarom heeft de Smaakspecialist een Code of Conduct voor onze leveranciers ontwikkeld, die de werkstandaarden definieert voor goede en humane werkomstandigheden.

Out-of-Home

Ready-to-eat en on-the-go

Het is onze missie om de aanschaf van verantwoorde producten laagdrempelig te maken. Daarom is het voor ons een logische keuze om onze biologische producten beschikbaar te stellen aan het Out-of-Home kanaal. Ons assortiment biedt zowel on-the-go als ready-to-eat producten voor de verschillende eetmomenten op de dag. Denk hierbij aan snacks, repen, koekjes en dranken. Deze producten bieden een oplossing voor de groeiende vraag naar bewuste producten in de verschillende kanalen, bijvoorbeeld scholen, (sport)kantines, hotels, benzinestations, cateraars of vendingmachines.

 

Neem contact op

Private Label

PL Bio

PL Bio ontwikkelt in samenwerking met retailers unieke private label productconcepten op het gebied van biologische voeding. PL Bio kan flexibel inspelen op klantwensen, of dit nu is op het gebied van toppers in het biologische assortiment, innovatieve producten of logistieke oplossingen. We adviseren met betrekking tot de trends en bekijken hoe productwens(en) succesvol gerealiseerd kunnen worden onder een succesvolle private of fancy label, van idee tot eindproduct. Dit kan bestaan uit inkoop, productie en verpakking tot distributie of uiteraard een onderdeel hiervan.

 

Ga naar PL Bio

Meer over de Smaakspecialist

Ontdek meer over ons biologische assortiment, onze producten en hoe we als B Corp gecertificeerd bedrijf elke dag duurzame stappen zetten.

Certificaten

De producten van de Smaakspecialist zijn met de grootste zorg geproduceerd en gecertificeerd met hoogwaardige biologische keurmerken.

Bekijk hier onze certificaten:

Voorwaarden

Ja ook wij hebben ze, want die kleine lettertjes zijn o zo belangrijk. Zo hebben we algemene inkoop- en leveringsvoorwaarden en een Code of Conduct voor onze leveranciers.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Wilt u graag inzicht in onze UBO-verklaring, dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

Meer weten?

Neem voor meer inspiratie, uitleg of een vrijblijvend accountmanager bezoek contact met ons op.

Contact