B Corp

Duurzaamheidscertificaat

Using business as a force for good
Eind 2018 heeft de Smaakspecialist haar duurzaamheidscertificering B Corp behaald. Daarmee voldoet de Smaakspecialist aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Als gecertificeerd bedrijf werkt de Smaakspecialist met een langetermijnvisie, voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Als B Corp bedrijf laten we zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

 

Meer over B Corporation

Wereldwijde community van leiders

B Corp staat voor Benefit Corporation. Gecertificeerde B Corps zijn bedrijven die doel en winst met elkaar in balans brengen. Een B Corp wordt omschreven als een onderneming die de impact (over)weegt die zijn beslissingen op medewerkers, klanten, leveranciers, community en milieu hebben. Het is community van leiders van meer dan 5000 bedrijven in zo’n 80 landen met 1 gezamenlijk doel; zij zijn de drive achter een wereldwijde beweging van mensen die hun business inzetten als kracht om goed te doen voor de wereld.

Duurzaam en sociaal ondernemen

Een B Corp certificaat is de meest krachtige manier om als bedrijf geloofwaardigheid, vertrouwen en waarde voor je onderneming te bouwen. Deze certificering gaat namelijk verder dan alleen product- of serviceniveau. Het is het enige certificaat dat de totale sociale- en milieuprestaties meet. Het evalueert hoe het business model en de werkzaamheden impact hebben op medewerkers, community, milieu en klanten. Van gebruikte materialen tot supply chain en van goede doelen steunen tot secundaire arbeidsvoorwaarden. Met een certificaat bewijs je als bedrijf dat je aan de hoogste standaarden voldoet.

 

Waarom B Corp?

Founder Pieter Dirven over B Corp

“De certificering was geen doel op zich, maar is wel een mooie bevestiging dat we op alle fronten bijdragen aan een betere wereld. Het is fijn om te zien dat de basiselementen van onze organisatie nu ook aan de hand van het zeer strenge assessment zijn getoetst. Denk aan duurzame inkoop en fair pricing, De certificering maakt transparant dat het business model en de missie van onze organisatie volledig aan elkaar verbonden zijn. Juist dan wordt de continuïteit van de Smaakspecialist gewaarborgd en kan de toegevoegde waarde en impact worden vergroot.”