Ruim 10.000 bezoekers geïnspireerd in het Bio Proeflokaal

De Smaakspecialist kijkt terug op succesvolle bio pop-up beleving

BREDA –  Het Bio Proeflokaal heeft in totaal ruim 10.000 bezoekers mogen ontvangen. In de tijdelijke pop-up shop en restaurant in het oude postkantoor van Breda hebben bezoekers zes weken lang de wereld van biologisch eten kunnen ontdekken. Naast dagelijkse winkel- en restaurantbezoekers trok het Bio Proeflokaal ook een breed publiek met diverse (business) events, blogger meet & greets, foodworkshops en thema-diners.

Geslaagde missie
Zes weken lang, dag in dag uit, werden bezoekers met enthousiasme verwelkomd in de shop en het restaurant. Pieter Dirven van de Smaakspecialist kijkt terug op een succesvol initiatief: “De Smaakspecialist heeft de droom om zo veel mogelijk mensen te inspireren om verantwoord te eten. Dit doen we al met het platform Organic Kitchen en het lesprogramma Kidsproef. Ook met het Bio Proeflokaal hebben we een diverse groep mensen kennis laten maken met biologische voeding, van basisschoolleerlingen tot zakenrelaties en alles wat daar tussen zit. We hebben mensen kunnen inspireren met proeverijen, films, gerechten, kennis, producten en events. Onze droom is met het Bio Proeflokaal weer een stukje dichterbij gekomen en daarmee is het voor mij een zeer geslaagde missie!”

Biologische foodbeleving
Bezoekers konden kennis maken met het complete assortiment van Smaakt, BioToday en RAW Organic Food in de shop en inspiratie opdoen in de Bio-Boekhoek en Bio-Skoop. In het restaurant stond RAVANELLO achter de pannen om gasten te verwennen met biologische hoogstandjes. Daarnaast was het Bio Proeflokaal het decor van tal van evenementen, die uiteraard allemaal in het teken stonden van biologisch eten. Zo serveerde Organic Kitchen een speciaal diner voor deelnemers van Voedselbank Breda en organiseerde de Smaakspecialist een kerstdiner voor mensen die een extra steuntje in de rug konden gebruiken. In het proeflokaal schoven tientallen basisschoolleerlingen aan om deel te nemen aan het interactieve lesprogramma KidsProef. Omringt door biologische producten werd hen uitleg gegeven over wat is biologisch en mochten zij naar hartenlust van insecten proeven. De echte foodies konden hun hart ophalen tijdens een meet en greet met bekende foodbloggers zoals De Hippe Vegetariër en een signeersessie met Jet van Nieuwkerk in de boekenhoek. Pieter Dirven: “Met het Bio Proeflokaal hebben we een fantastisch nieuw concept gecreëerd en geproefd aan de mogelijkheden die het allemaal biedt. We hebben veel geleerd over en van onze bezoekers en deze kennis nemen we mee in de toekomst.”