8-14 okt: EKO-week

 – 9 oktober 2018 –

Dit jaar vindt de eerste editie van de EKO-week plaats. Een week waarbij het EKO-keurmerk en de ondernemers extra aandacht geven voor beter, duurzamer en eerlijker.

Speciaal voor de EKO-week verteld de Smaakspecialist meer over het EKO-logo. Want wat is het logo precies, wat houdt het in en wanneer mag je het logo gebruiken?

Over het keurmerk

Het EKO-keurmerk op voedingsmiddelen bestaat al ruim 30 jaar en kennen de meeste mensen als keurmerk voor biologische voedingsmiddelen. Stichting EKO-keurmerk is sinds 2012 eigenaar van dit keurmerk. Het EKO-keurmerk laat zien dat een product afkomstig is van biologische landbouw met behoud van milieu, natuur, landschap en het welzijn van dieren. Ook worden er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij het verbouwen en produceren van producten. Daarnaast hebben veehouders een diervriendelijke werkwijze en gebruiken boeren geen genetische modificeerde zaden. EKO-producenten moeten behalve biologisch gecertificeerd* zijn, ook aanvullende inspanningen verrichten op het gebied van duurzaamheid.

*Elk bedrijf dat biologische producten wilt produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor door Skal gecertificeerd zijn. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door gecertificeerde bedrijven op biologisch gecertificeerde producten.

Op de producten van RAW Organic Food is het EKO-keurmerk terug te vinden op de verpakking.