De Smaakspecialist behaalt duurzaamheids-certificering B Corp

 – 20 december 2018 –

De Smaakspecialist heeft met succes het wereldwijd erkende en prestigieuze assessment van B Corp doorlopen. Hiermee treedt de organisatie toe tot de community van koplopers die aantoonbaar een positieve sociale en ecologische impact hebben en bijdragen aan de wereld van morgen.

Waarom een B Corp certificering? 

“De certificering was geen doel op zich, maar is wel een mooie bevestiging van de bestaande dagelijkse praktijk dat de Smaakspecialist op alle fronten bijdraagt aan een betere wereld, aldus Pieter Dirven (Founder). Het is fijn om te zien dat elementen die de basis van onze organisatie vormen, zoals bijvoorbeeld duurzame inkoop en fair pricing, nu ook aan de hand van het zeer strenge assessment zijn getoetst.”

Voor Maarten de Leng (directeur Commercie & Duurzaamheid) is de cirkel rond. “De certificering maakt transparant dat het business model en de missie van de organisatie volledig aan elkaar verbonden zijn. Juist dan wordt de continuïteit van de organisatie gewaarborgd en kan de toegevoegde waarde en impact worden vergroot.”

 

B Corp

Impact

De Smaakspecialist heeft een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het biologisch en duurzaam productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol. De impactprojecten KidsProef, Organic Kitchen en BioProeflokaal leveren hier een substantiële bijdrage aan. De organisatie inspireert dagelijks miljoenen mensen met lekkere en verantwoorde producten. Dit gebeurt mede met de merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food.

“Using business as a force of good”

B Corps zijn bedrijven met een winstoogmerk die gecertificeerd zijn door de non-profit organisatie B-Lab. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. De gecertificeerde bedrijven werken met een langetermijnvisie, zijn voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Ze meten hun impact en zijn transparant hierover. Zo zijn B Corps aantrekkelijk voor consumenten en beleggers. B Corps laten zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

Nathan Gilbert, Executive Director of B Lab Europe, says:

“We are delighted to welcome de Smaakspecialist to the B Corp Community. We know that de Smaakspecialist is going to be a fantastic addition to the community (2600+ worldwide) and will continue driving the conversation forward”.

 

“Being able to welcome this food organisation to the B Corp Community is hugely exciting. Their commitment to doing business differently will be an inspiration to others and really help spread the idea that we can redefine success in business to be as much about people and planet as it is about profit”

Meer informatie? Neem contact op met Maarten de Leng via maarten@desmaakspecialist.nl of +31 6 24 43 39 78
www.desmaakspecialist.nl

Foto:
Joey van den Brink – community builder
Pieter Dirven – Founder
Maarten de Leng – Directeur Commercie & Duurzaamheid