Belangrijke veiligheidswaarschuwing Sesamzaad ongepeld

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Sesamzaad ongepeld van “SMAAKT” 

De Smaakspecialist heeft besloten om met onmiddellijke ingang 2 batches Sesamzaad ongepeld van het merk “Smaakt” uit de winkel/handel te halen. Het betreft het volgende product;

  • Smaakt Sesamzaad ongepeld 250 gr, artikelnr 101382 – bio:
    Lotcode 20-38 ten minste houdbaar tot 19-10-2021
    Lotcode 20-40 ten minste houdbaar tot 19-10-2021

 

 

 

Reden voor deze maatregel is dat hier sprake is van een overschrijding ethyleen oxide. We raden aan om de producten niet te consumeren. Ethyleen oxide is niet toegelaten als bestrijdingsmiddel voor levensmiddelen in de EU. Het eten van verontreinigd sesamzaad is niet meteen een probleem voor de volksgezondheid, maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan op langere termijn mogelijke schadelijke gevolgen ondervinden. (zie ook NVWA.nl)

Consumenten die de betreffende producten in huis hebben, worden geadviseerd het retour te sturen aan de Smaakspecialist, Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout, en gebruik te maken van onze niet goed geld terug garantie. Voor vragen over de producten of onze niet goed geld terug garantie kunt u contact opnemen met de Smaakspecialist. Dit kan telefonisch op 076-5656709 of via klantenservice@desmaakspecialist.nl.

Deze maatregel geldt uitsluitend voor betreffende producten met bijbehorende houdbaarheid en lotcode. Sesamzaad ongepeld met een andere lotcode of houdbaarheid kan zonder problemen geconsumeerd worden.

Verkooppunten Smaakt sesamzaad ongepeld: Boni, Coop, Hoogvliet, Jumbo, Plus, SuperCoop, webshop de Smaakspecialist