CIRFOOD & de Smaakspecialist bundelen krachten

Feed the future: unieke en duurzame retailervaring

Stel je voor: lopend op het terrein van de Hogeschool van Amsterdam valt je ineens wat op. Een prachtige, frisse ‘mini’ supermarkt! Maar je ziet nergens een groot logo van een retailer… Wat is dit? Winkelend in deze nieuwe winkel in Amsterdam valt alvast één ding op: heel veel artikelen die er liggen zijn duurzame keuzes (B Corp gecertificeerde merken) en gericht om de studenten te “voeden” in plaats van snel te “vullen”. Dit is écht anders! Wie is verantwoordelijk voor dit prachtige initiatief? Dat zijn CIRFOOD & de Smaakspecialist. Zij hebben samen hun kennis en kracht gebundeld.

Sinds de start van dit nieuwe schooljaar worden op de Hogeschool van Amsterdam studenten verblijd met twee nieuwe retail locaties. CIRFOOD heeft samen met de Hogeschool van Amsterdam een retail ‘Grab & Go’ concept ontwikkeld voor de studenten en medewerkers. Het toevoegen van een retail concept aan het cateringlandschap van CIRFOOD is een belangrijke vernieuwing. CIRFOOD heeft momenteel retail concepten ontwikkeld voor InHolland Haarlem, D-Hub Hoofddorp, LAB42 Amsterdam en Kohnstammhuis Amsterdam. In alle retail concepten van CIRFOOD vinden we een breed scala aan producten van de Smaakspecialist (B Corp): biologische voedingsmiddelen voor ieder moment van de dag.

De Smaakspecialist (B-Corp) is grondlegger van biologische voeding binnen retail. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken zij biologische producten, voornamelijk onder de merken Smaakt, BioToday, Seamore en RAW Organic Food. Maar ook producten geschikt voor een glutenvrij dieet: want je gezondheid mag geen belemmering zijn om een bewuste keuze te maken. CIRFOOD is de grootste Italiaanse cateringorganisatie met al ruim 50 jaar ervaring en actief bij voornamelijk bedrijven- en scholencatering in Italië, België en Nederland. Eerlijk en duurzaam verbouwde producten, de rijkdom van de Italiaanse eetcultuur, het werken met lokale ondernemers en hun producten zijn samen met het oog op gezondheid en vitaliteit belangrijk voor CIRFOOD.

Anne Geertsen (Nationaal Accountmanager bij de Smaakspecialist): “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking! De jeugd heeft de toekomst in handen, dus hoe mooi is het dat we deze groep studenten met dit fantastische concept kunnen verrassen. De samenwerking met CIRFOOD is heel prettig verlopen. Door vertrouwen en vrijheid in de samenwerking hebben wij volledig meegedacht in het samenstellen en presenteren van het assortiment. Een droom die uit komt! Al onze duurzame merken komen terug in de schappen: Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Seamore. Een Walhalla voor iedereen die voor een leefbare toekomst gaat, maar geen concessies wil doen op smaak. Dan ben je bij deze Cirfood winkels aan het juiste adres!”

De Smaakspecialist en CIRFOOD hebben elkaar gevonden in deze samenwerking waarbij de kracht en noodzaak van goede voeding cruciaal is voor een leefbare toekomst. Hierbij is goede voeding een allesomvattende omschrijving, namelijk voeding die lekker is, goed is voor jezelf (gezond) en goed is voor de wereld (milieu). Het resultaat van deze samenwerking is een nieuwe standaard in de quick-serve supermarkten met een perfect passend duurzaam portfolio.

Jonas Ringoot (Purchase Associate bij CIRFOOD): “Onze inkoopstrategie is op vijf pijlers gebaseerd: biologisch, lokaal, duurzaam geproduceerd, eerlijke prijs en veganistisch/vegetarisch. De komende vijf jaar implementeren we ons ‘CIRFOOD five pillar procurement plan’ steeds verder. De samenwerking met de Smaakspecialist stelt ons in staat om stap voor stap over te gaan naar een volledig duurzaam inkoopassortiment.”

Hoe gaaf als dit de nieuwe basis wordt voor het winkelmandje van de studenten: écht goede voeding, gewoon beschikbaar op het campusterrein. Zou dit niet juist het uitgangspunt moeten zijn, in plaats van de uitzondering? Dus CIRFOOD & de Smaakspecialist ga zo door, laten we zorgen dat dit de standaard voor de toekomst gaat worden!

Meer weten? Neem gerust contact op!