De Marathon lopen voor het Jeugd Sport Fonds

Collega en fanatieke hardloopster Eveline heeft de Marathon uitgelopen binnen 4,5 uur! Als tegenprestatie mocht zij van de Smaakspecialist €250 aan een goed doel naar keuze weggeven. Lees haar verhaal…

Zondag heb ik de marathon in Rotterdam gelopen: 42,195 km. Als dit mij binnen 4,5 uur (mijn streeftijd) zou lukken, mocht ik €250 aan een goed doel geven. Het was zwaar, ik heb op m’n tandvlees gebeten, gedacht om te stoppen, maar ook het bedrag voor het goede doel bleef ik voor ogen houden. Met de fantastische steun van onder andere collega’s is het me gelukt om te finishen in 4.28 uur, wat dus betekent dat ik het bedrag mag doneren!

Ik heb vroeger altijd alle sporten kunnen doen en proberen die ik maar wilde (onder de voorwaarde dat ik het seizoen wèl altijd af moest maken). Zo ontdekte ik al snel dat ik weinig balgevoel heb, maar dat ik tijdens een hockeywedstrijd als eerste aan het andere kant van het veld was. Rennen lag mij wel.

Lang niet ieder kind heeft de mogelijkheid om überhaupt te sporten. Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op armoede. Voor de ouders is het betalen van de contributie en het verzorgen van het juiste materiaal en kleding lang niet zo vanzelfsprekend. Het Jeugd Sport Fonds is er om deze gezinnen te steunen. Sporten is voor mij een van de onderdelen van gezondheid, dus ik gun ieder kind om een balletje te slaan, een baantje te trekken of een karatetrap uit te delen. Ik geef daarom de €250 graag aan het Jeugd Sport Fonds om zo veel mogelijk kinderen in Nederland te kunnen laten sporten!