De Smaakspecialist lanceert lesprogramma Kidsproef

Kidsproef is een educatief lesprogramma voor kinderen van 9-12 jaar over verantwoorde voeding. Binnen de organisatie zijn er verschillende foodies werkzaam die graag hun kennis willen delen met de wereld en dus ook aan kinderen. Educatie over voeding kan volgens ons niet vroeg genoeg beginnen, dus ga snel aan de slag met Kidsproef en meld jouw school ook aan!

 

Waarom Kidsproef?

In Nederland zijn er al aardig wat educatieve programma’s op het gebied van verantwoorde voeding voor kinderen. Vaak zijn deze bestaande lespakketten prijzig of nemen zij te veel tijd in beslag binnen het jaarprogramma van de basisschool, waardoor dit belangrijke onderwerp achterwege wordt gelaten. KidsProef speelt hier op in:

– Het pakket bestaat uit twee korte lessen

Doordat het lespakket uit twee korte lessen bestaat, is het lesprogramma van KidsProef relatief makkelijk te implementeren in het jaarprogramma van de groepen 7 en 8. De theorieles zal 2 uur (2×60 minuten) en de praktijkles 1,5 uur in beslag nemen. Naast dat de lessen op school plaatsvinden, zullen de kinderen na de lessen aan de slag gaan met verantwoorde recepten die zij mee naar huis krijgen.

– Geen kosten

KidsProef maakt het mogelijk om een interessant lespakket aan te bieden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van goedkope materialen en het DigiBord, hoeft de school niet veel te investeren in deze cursus. In de tweede les nemen de gastdocenten zélf hun materialen mee.

 

Leren door te doen

KidsProef is er van overtuigd dat zintuigen een belangrijke rol spelen bij het aantrekkelijk maken en onthouden van nieuwe informatie. Doordat de kinderen aan de slag gaan met gehoor, zicht, tast, reuk en smaak, zal de lesstof beter in het geheugen van de kinderen (en de docenten!) blijven hangen.

 

Aanmelden

Doet jouw school ook mee? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar rince@smaakt.nl

kidsproef