Duurzame verpakkingen

Onze duurzame BioBased verpakkingen

De Smaakspecialist is continu onderweg om duurzame verbeterslagen te maken. Niet alleen met onze producten, maar ook met duurzame verpakkingen. Zo voeren we voor onze papierverpakkingen al jarenlang het FSC keurmerk. Daarnaast worden ook de producten van het merk Smaakt en RAW Organic Food in een duurzame zak verpakt, gemaakt van BioBased folie. Dit zijn met name producten als (ontbijt)granen, muesli’s, noten, zaden, pitten en gedroogde vruchten.

De ontwikkelingen en technieken rondom duurzaam verpakken volgen elkaar snel op. Daarom zal de Smaakspecialist zichzelf continu blijven uitdagen om de volgende stappen te nemen in het verduurzamen van verpakkingen.

 

duurzame verpakkingen

Over duurzaam verpakken

Wat is duurzaam?

Een duurzame verpakking verschilt per product(segment), waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren. Namelijk:

  • de duurzaamheid van het materiaal

  • de houdbaarheid van het product

  • de bescherming van het product

Ons BioBased materiaal is dusdanig samengesteld dat we geen concessies hoeven te doen op het gebied van houdbaarheid en bescherming.

 

Over BioBased

De duurzame verpakkingen voor Smaakt en RAW Organic Food bestaan uit BioBased materiaal. Het duurzame aan dit materiaal is dat het voor ruim 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. Hiervoor is gebruik gemaakt van suikerriet als bron, waardoor akkerland opnieuw ingezet kan worden. De suikerruit is bovendien GMO-vrij en duurzaam geteeld.

De verpakkingen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Bovendien hebben we in 2021 hebben de folielaag met 14% kunnen verdunner, waardoor minder verpakkingsmateriaal nodig is.

Kijk, ruik, proef met Too good to go

Samen tegen voedselverspilling

Duurzaam verpakkien gaat ook over communicatie op de verpakking, om daarmee bewustwording te creëren bij de consument. Een belangrijk duurzaamheidsthema is voedselverspilling. Wist je dat 10% van voedselverspilling bij mensen thuis komt door verwarring rondom houdbaarheidsdata op de verpakking? Om voedselverspilling te verminderen creëerde Too Good To Go een duidelijk herkenbaar label, dat te zien zal zijn op de producten van heel veel merken, waaronder op de zakverpakkingen van Smaakt en RAW Organic Food! Producten met het ‘Kijk, ruik, proef’ label herinneren de consument eraan dat het product vaak nog goed is na het verstrijken van de datum. Dus kijk, ruik en proef voordat je een product met een verstreken ’ten minste houdbaar tot’ (THT) datum weggooit.