Op naar een duurzamer voedselsysteem door plantaardiger en meer biologisch

Ulvenhout, 29 februari 2024 – Wij staan voor bewuste voeding. Als iedereen plantaardig zou eten, zouden we zo’n 30% minder broeikasgassen uitstoten! Daarom zijn wij dit jaar wederom trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, met ons merk Smaakt, die plaats vindt van 4 t/m 10 maart. Wij streven naar een duurzamer voedselsysteem door plantaardiger en meer biologisch.

 

Smaakvolle duurzaamheid

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken wij de mooiste producten voor in het supermarktschap. Zo maken wij verantwoord eten voor iedereen toegankelijk.

En dit doen we niet alleen met het delen van producten, maar ook met het delen van kennis en inspiratie, voor zowel consumenten als onze klanten, met een focus op een voedselsysteem dat de toekomst van de mensheid waarborgt. Partner zijn van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is een mooi voorbeeld hiervan.

Bevorderen van de eiwittransitie

We benadrukken de urgentie van een verschuiving naar meer biologische en plantaardige voeding, en we zijn vastbesloten om onze eiwittransitie te bevorderen door meer gebruik te maken van plantaardige bronnen.

Meer biologische en plantaardige voeding is niet alleen een keuze, het is een noodzaak. Onze voedselsystemen dragen aanzienlijke bij aan de klimaatcrisis, verantwoordelijk voor maar liefst 30%  van alle uitstoot van broeikasgassen. Daarom moeten we ons richten op alternatieven die zowel onze gezondheid als de gezondheid van de planeet bevorderen. Biologische landbouw vormt een duurzaam alternatief voor reguliere landbouw omdat er hierbij wel 50% minder energie en bemesting wordt gebruikt. Door te kiezen voor een plantaardig(er) dieet, ben je duurzaam bezig en draag je een steentje bij aan een betere wereld. Dit maakt plantaardig en biologisch een gouden combinatie voor een houdbare toekomst.

Smaak is essentieel

Onze Smaakt producten zijn vrij van pesticiden en kunstmest. Hiermee zijn ze niet alleen beter voor jouw gezondheid, maar ook voor de wereld om ons heen. Maar het gaat verder dan alleen maar producten aanbieden. Wij streven  ernaar om consumenten en klanten te inspireren en te ondersteunen. Door middel van educatie met verschillende impact programma’s en het delen van wekelijkse recepten en tips op onze kanalen.

Als partner van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, willen we iedereen ervan overtuigen om te kiezen voor biologisch en daarmee voor de toekomst.
Want biologisch biedt een integraal antwoord op de vele uitdagingen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Van voedselvoorziening tot schoon drinkwater en biodiversiteit, de Smaakspecialist is ervan overtuigd dat plantaardiger en meer biologisch de sleutel is tot een duurzamere toekomst.

 

Vorig jaar  deden bijna drie miljoen Nederlanders mee aan de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel! Doe jij ook mee dit jaar? Lees hier het artikel van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, met 5 redenen om voor biologisch te kiezen.