Een kijkje in eigen keuken: Organic Food Helmond

 – 2 april 2019 –

Vorige week gingen de medewerkers van de Smaakspecialist bij de productielocatie Organic Food Helmond aan de slag. Organic Food Helmond zet zich als sociaal werkbedrijf in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te brengen.

In 90% van de gevallen kunnen deze mensen bij externe werkgevers aan de slag. In sommige gevallen is dat wat lastiger, omdat de beperking het niet toelaat en iemand net dat beetje extra begeleiding nodig heeft. Deze groep mensen gaat aan de slag bij het sociaal werkbedrijf om o.a. de voedingsmiddelen te verpakken. Vanuit de missie om verantwoorde voeding met aandacht voor mens, dier en milieu te produceren was het produceren van de producten bij Organic Food Helmond derhalve een bewuste keuze van de organisatie.

Het team heeft vorige week het hele proces ervaren. Tom Nuijten, verantwoordelijk voor de productie in Helmond: “Het is belangrijk dat collega’s het proces van productie tot winkel doorgronden, daar komt bij dat Organic Food Helmond natuurlijk een bijzondere productielocatie is, de medewerkers vragen extra aandacht. Maar dat heeft tot gevolg dat de verbinding met de producten en merken groot is. Ze identificeren zich echt met het bedrijf. Dat geeft voor iedereen veel energie.”

Lees hier meer over Organic Food Helmond.