Eerste klas officieel KidsProef!

Als de kinderen van groep 7 van de Klokkenbei ’s ochtends de klas in stappen is er toch iets geks aan de hand. Vreemde mensen die allerlei eten hebben meegebracht. Nieuwsgierig snuffelen ze alvast rond in de kratten met spullen. Want een paar vreemdelingen in de klas, dat is natuurlijk wel spannend. Vanochtend is het niet meester Pieter die de les gaat lezen, maar staat KidsProef op het programma!

De school heeft een primeur, want het is de allereerste keer dat de Smaakspecialist de les gaat geven. Dus niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons is het best een beetje spannend. Maar gewapend met quizvragen (met prijs uiteraard), weetjes, een proeverij en een overdosis enthousiasme, gooien we alles in de strijd om onze kennis en passie over verantwoorde voeding op deze kids over te brengen. We willen niets liever dan de wereld dingen leren over voeding, en dan kunnen we maar beter jong beginnen.

Tot onze grote vreugde is er al veel kennis over voeding aanwezig. Op de vraag wie er thuis wel een biologisch eet gaat een ruim aantal vingers de lucht in en we krijgen spontane uitleg over hoe koolhydraten in je lichaam worden omgezet in suikers. Daar word je toch enorm blij van! Gelukkig komen we niet helemaal voor niks. Het is mooi om te zien hoe leergierig kinderen zijn en hoe leuk ze het vinden om nieuwe dingen te leren. We geven uitleg over biologisch eten en we vertellen over suiker. Als klap op de vuurpijl mag er natuurlijk geproefd worden. Appelsap, pindakaas en ontbijtgranen mét en zonder toegevoegde suikers. Een succesnummer! Of ze het verschil kunnen proeven? Ja hoor, wat dat betreft zijn ze helemaal KidsProef. Al gaat de voorkeur qua smaak toch wel uit naar de zoete variant. Als afsluiter mochten zelfs insecten geproefd worden! Wat een helden, want veel durfden een sprinkhaan weg te werken. En ze vonden het nog lekker ook!

Wat ons betreffend was het een zeer geslaagde kick-off van een hopelijk nog lange reeks scholen die volgen. Als je aan het einde van de les van een leerling terugkrijgt dat het hem bewust heeft gemaakt van hoeveel suiker ergens in zit, dan kun je alleen maar tevreden zijn. Het grootste compliment was toch wel een antwoord op de vraag aan welk keurmerk je kunt zien of een product biologisch is: Smaakt! We kijken met veel plezier uit naar de volgende klas die we onder handen mogen nemen en als KidsProef mogen bestempelen.

Meer weten over KidsProef? Klik snel hier.

 

kidsproof 818x460