Het lesprogramma KidsProef is nu officieel een stichting!

– 20 december 2019 –

Het initiatief vanuit de social venture de Smaakspecialist (B Corp gecertificeerd) is sinds deze week officieel een stichting geworden. Hiermee is een solide basis gelegd om de uitrol van het programma in Nederland te versnellen.

Het lesprogramma faciliteert alle basisscholen in Nederland om kinderen uit groep 7 te doceren over verantwoorde voeding. Eten dat een positieve bijdrage kan leveren voor mens, dier en natuur. Hierbij komen onder andere thema’s als biologisch, suiker en plantaardige voeding aan bod. Inmiddels zijn ruim 14.000 kinderen in Nederland KidsProef en het aantal groeit gestaag door inmiddels 4 gastlessen per week. Een team van 4 personen zet zich in opdracht van de Stichting in 2020 in voor de verdere ontwikkeling van het lesprogramma, de werving van scholen en gastdocenten.

Afgelopen maandag kwam het KidsProef bestuur samen, bestaande uit Veronique Drixler, Inge de Bekker en oprichter Pieter Dirven. Kartrekkers van KidsProef Maarten de Leng en Saskia van Rijn waren eveneens aanwezig om de status en plannen voor 2020 te presenteren. Hierna werd er feestelijk geproost om de officiële oprichting van de stichting te vieren.

Maarten de Leng: “KidsProef heeft een mooie next step gemaakt. Het aantal lessen dat we geven blijft alsmaar groeien en basisscholen weten ons nu te vinden.
Het is voor ons niet meer dan logisch dat de jeugd al vroeg basiskennis meekrijgt over voeding versus onze wereld en wat dit nou allemaal voor je gezondheid kan doen. We gaan er dan ook alles aan doen om alle basisscholen in Nederland te bereiken.”

De gratis les van ongeveer anderhalf uur staat compleet los van de merken van de Smaakspecialist (Smaakt, BioToday en RAW Organic Food) en gaat puur in op de feiten. Want wat is biologisch nou precies? Welke voedingsstoffen heb je nodig en waarom? En hoeveel suiker zit er in bepaalde frisdrank?

Saskia van Rijn: “Het gaat hartstikke goed met KidsProef! We staan nu al gemiddeld bij zo’n vier basisscholen per week ingepland aankomend jaar. En dat lijken er alleen nog maar meer te worden. De les is inmiddels uitgebreid met een kleine opdracht vóór de les en een leuke quiz die de kinderen achteraf thuis kunnen doen.

Ook blijven we de les telkens actualiseren, de wereld verandert natuurlijk snel. KidsProef gaat daar dan in mee.”

Meer informatie over KidsProef? Je vindt de website hier: www.kidsproef.bio