Doe jij ook mee met de KIWI Challenge?

WIST JE DAT…

Wist je dat… wereldwijd bijna 1/3 van het voedsel geproduceerd voor menselijke consumptie wordt weggegooid?
En, wist je dat… er heel veel vezels in de schil van een kiwi zitten?
Nee? Daarom hebben we met Organic Kitchen de Kiwi Challenge leven ingeroepen! Want, wist je dat…je kiwi met schil kan eten?

Co-creatie platform, Organic Kitchen, heeft als ambitie om dagelijks zo veel mogelijk mensen te inspireren en informeren over lekker, verantwoord eten. Hoe? Door mensen te prikkelen met lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan in de keuken en (h)eerlijk te koken. Maar ook door te informeren met educatieve blogs, weetjes, tips en tricks over verantwoorde, duurzame voeding. Voor die inspirerende kennisdeling bestaat natuurlijk de ‘foodiepedia’ op Organic Kitchen. Van interessante blogs over de verschillende soorten vetten of wat veganisme inhoudt tot tips om je eten beter te bewaren. En nu ook een “Wist je dat…” -categorie!

 

KIWI CHALLENGE

De Kiwi Challenge is bedoeld als ludieke actie om mensen even stil te laten staan bij het feit dat er dagelijks heel veel eten (onnodig) wordt weggegooid. Want de meeste mensen gooien de schillen van hun kiwi’s standaard weg. Omdat kiwischillen natuurlijk prima eetbaar zijn, en erg voedzaam zijn, is het zonde om zomaar weg te gooien.

We willen laten zien dat je er eigenlijk zoveel meer mee kan dan je denkt! Lekker in een smoothie of door een salade bijvoorbeeld, uiteraard mét schil.

Zeker bij biologische kiwi’s! Wist je dat er bij biologische kiwi’s namelijk geen gebruik wordt gemaakt van onkruidverdelgers, insecticiden of andere synthetische hulpmiddelen. Zo is die schil nog lekkerder!

“Durf jij een kiwi met schil te eten?!”
Doe mee met de challenge en daag 2 mensen uit om ook de challenge aan te gaan!