Met Landgoed Luchtenburg is regio Breda een inspirerende evenementenlocatie rijker

Op het Ulvenhoutse Landgoed Luchtenburg waan je je even in vervlogen tijden. Er zijn honderden landgoederen in Nederland, maar er zijn er niet veel zo uniek als Luchtenburg. Het ademt een prachtige historie en ligt midden in de bossen. De voormalige tiendschuur is onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot multifunctionele evenementenlocatie ‘Tiend’. De oude schuurdeuren staan open voor de meest uiteenlopende evenementen, met altijd biologische en verantwoorde voeding als basis. Zodra je de lange oprijlaan oprijdt begeef je je in een oase van rust, en dat terwijl de A58 slechts drie minuten ervandaan is.

Verlengstuk van B Corp de Smaakspecialist

Sinds het voorjaar van 2020 is de Smaakspecialist (een B Corp organisatie) neergestreken op Landgoed Luchtenburg. De Smaakspecialist is het bevlogen bedrijf achter o.a. de biologische foodmerken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food. Met het beheren van het landgoed is een langgekoesterde wens van founder Pieter Dirven in vervulling gegaan: “Bij de Smaakspecialist staat bewustwording rondom goede voeding voor een leefbare wereld centraal. Op Landgoed Luchtenburg komt dit daadwerkelijk tot leven. Het is een centrum van educatie en inspiratie rondom biologische en bewuste voeding. Op deze prachtige plek, midden in het groen, komt het DNA van de Smaakspecialist echt tot zijn recht en maken we impact. Zo organiseren we regelmatig een Bio Proeflokaal pop-up restaurant, waar we gasten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de biologische keuken.”

“Duurzame en karakteristieke hotspot midden in de Ulvenhoutse bossen”

Biologisch vergaderen, trouwen én kerst vieren op Landgoed Luchtenburg

Een groene landelijke plek, maar dan wel makkelijk bereikbaar vanuit grote steden als Breda, Tilburg, Antwerpen en Rotterdam. Voor zowel kleine als grote groepen, zakelijk en privé, biedt Landgoed Luchtenburg diverse mogelijkheden. Zo leent de Tiend zich perfect voor een feest, vergadering, ceremonie, uitvaart, workshop of andere bijeenkomst. Uiteraard altijd met biologische voeding als culinaire omlijsting. In de aanloop naar Kerst opent het landgoed de deuren speciaal voor families, vrienden of collega’s die de feestdagen sfeervol én duurzaam in willen luiden. Pieter: “Van 19 t/m 23 december laat chef Bas Hellemons gasten genieten van zijn creatieve en verfijnde kookkunsten. Van biologische lunch tot diner, met of zonder vergadering. Hiermee bieden we gasten een groene en unieke kerstbeleving, even helemaal weg van de dagelijkse sleur. We laten zien dat het ook duurzaam kan, juist met Kerst.”

Duurzaam en karakteristiek

Het landgoed van 65 hectare is gelegen ten zuiden van Breda in Ulvenhout AC midden in de Ulvenhoutse bossen. Het is in 1518 ontstaan toen Graaf Hendrik III van Nassau grond uitgaf aan zijn rentmeester de heer Montens. De prachtige tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen en voorzien van duurzame toepassingen, is het gebouw nu omgetoverd tot unieke evenementenlocatie ‘Tiend’. De stijlvolle Tiend vormt samen met de boerderij en het klassieke landhuis een sfeervol decor voor allerlei evenementen. Pieter: “Van biologische kookworkshop tot teambuilding, er is van alles mogelijk.”

Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op www.landgoedluchtenburg.nl of mail naar info@desmaakspecialist.nl