Mijlpaal duurzame verpakkingen weer een stap dichterbij

– 1 juli 2019 –

De Smaakspecialist is continu onderweg om duurzame verbeterslagen te maken. Zo ook met de verpakkingen van het merk RAW Organic Food, waarbij de producten dit najaar met een nieuw duurzaam jasje in de winkels zullen verschijnen. Met name de granen, noten, zaden, pitten en gedroogde vruchten van RAW Organic Food worden voorzien van een geheel nieuwe verpakking op basis van BioBased folie.

 

Hernieuwd design, herkenbare stijl

Alle producten van RAW Organic Food zijn biologisch, puur en geproduceerd op een zo laag mogelijke bewerkingstemperatuur. De verpakkingen blijven herkenbaar aan de cleane zwart-wit uitstraling, waarbij de puurheid van de ingrediënten centraal staat. Om het merk nog meer kracht bij te zetten krijgt het logo een kleine aanpassing, waarbij een blad aan de rand is toegevoegd. Een hernieuwde frisse verpakking, passend bij onze RAW filosofie; be pure eat RAW.

 

BioBased folie

Naast het FSC keurmerk, dat al jaren wordt gevoerd voor de papierverpakkingen van RAW Organic Food, heeft de Smaakspecialist een mooie stap gezet in het verder verduurzamen van haar verpakkingen. De nieuwe verpakkingen bestaan namelijk uit BioBased materiaal. Het duurzame aan dit materiaal is dat het voor 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. Hiervoor is er gebruik gemaakt van suikerbiet als bron waardoor akkerland opnieuw ingezet kan worden. De verpakkingen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Het BioBased materiaal is dusdanig samengesteld dat we geen concessies hoeven te doen op het gebied van houdbaarheid en bescherming. De ontwikkelingen en technieken rondom duurzaam verpakken volgen elkaar snel op. Daarom zal de Smaakspecialist zichzelf continu blijven uitdagen om de volgende stappen te nemen in het verduurzamen van verpakkingen.

 

Met liefde gemaakt

De biologische producten van RAW Organic Food worden onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd, met aandacht voor mens, dier en natuur. Dat betekent dat er in de landbouw wordt gewerkt met organische bemesting en zonder chemisch-synthetische hulpmiddelen, wat de ecosystemen zo gezond mogelijk houdt en de biodiversiteit ten goede komt. Bij het produceren van de producten worden er bovendien geen kunstmatige, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen aan toegevoegd. Kortom, pure en echte producten van hoogwaardige biologische kwaliteit met hoge voedingswaardes.

 

Over de Smaakspecialist

De Smaakspecialist is een social venture met een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het biologisch productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol. De impactprojecten KidsProef, Organic Kitchen en BioProeflokaal leveren hier een substantiële bijdrage aan. Dagelijks inspireert de organisatie miljoenen mensen met lekkere en verantwoorde producten. Dit gebeurt mede met de merken RAW Organic Food, Smaakt en BioToday.