Officiële launch foodplatform Organic Kitchen

“Inspiratie, recepten en kennis voor je biologische en verantwoorde levensstijl”

BAVEL – Organic Kitchen heeft een droom: verantwoord eten toegankelijk maken voor iedereen. Vanuit deze ambitie is het platform www.organickitchen.bio ontstaan, een plek waar mensen worden geïnspireerd op het gebied van biologische en verantwoorde voeding in co-creatie met vele bloggers uit het hele land. Het online platform inspireert inmiddels dagelijks al ruim 6.500 volgers met recepten, tips en kennis. Op 16 juni wordt de keuken officieel geopend in de Stadsgalerij Breda met bekende foodbloggers zoals Jet van Nieuwkerk en De Hippe Vegetariër.

Waarom dit initiatief?
“Koken doe je samen.” Dit was voor Pieter Dirven, directeur van de Smaakspecialist/initiator van Organic Kitchen, de reden om het foodplatform Organic Kitchen op te richten. De Smaakspecialist, bekend van biologische merken als BioToday, Smaakt en RAW Organic Food, hecht veel waarde aan kennisdeling. Pieter: “Het is onze passie om ideeën over verantwoorde voeding te delen en hierdoor elkaar te inspireren. Kennis, recepten, events, noem het maar op! Op dit platform staat alles bij elkaar gebundeld, zodat je niet lang hoeft te zoeken totdat je jouw favoriete artikel hebt gevonden!”

In co-creatie
Organic Kitchen is een co-creatie met partners en bloggers. Inmiddels hebben partners zoals Beebox, Bio Futura, Cuisinart, Body & Fit en vele anderen zich aangesloten bij Organic Kitchen. Alle partners staan achter biologisch, gezond en lekker eten en stellen hun kennis, inspiratie en diensten ter beschikking om samen Organic Kitchen tot een inspiratieplek te maken voor iedereen. Ook bloggers dragen een belangrijk steentje bij. Enthousiaste foodies, foodbloggers, koks en deskundigen vullen dagelijks Organic Kitchen met interessante artikelen op Foodiepedia en recepten in het Kookboek.

Launch Organic Kitchen
Pieter: “Met enorm veel positieve energie is afgelopen maand gewerkt om de basis neer te zetten. De keuken is globaal ingericht, en de kasten en lades hebben we samen met enthousiaste partners en bloggers al flink gevuld. En dat terwijl de keuken nog niet eens officieel geopend is.” Op 16 juni vindt de officiële launchparty plaats in de Stadsgalerij Breda. Een inspirerend event met partners, bloggers en genodigden, waar bekende foodbloggers zoals Jet van Nieuwkerk en De Hippe Vegetariër komen inspireren. De launch is het startschot om Organic Kitchen aan het brede publiek kenbaar te gaan maken, zodat dagelijks nog veel meer mensen worden geïnformeerd en geïnspireerd.

Kijk voor meer informatie op www.organickitchen.bio.