Plantaardige Weken: Zeewier

Komende weken staat de Smaakspecialist in het teken van plantaardig eten en drinken. Mensen kiezen steeds vaker voor een (deels) plantaardige levensstijl, omdat ze zich bewust zijn van de gevolgen van hun eetpatroon op het dierenwelzijn, het milieu en hun gezondheid.

Deze week in de de spotlight: Zeewier

Zeewier heb je in allerlei soorten, maten en vormen, maar wat al deze verschillende varianten gemeen hebben is dat het heel gezond is. Want wist je dat zeewier stampvol zit met belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium kalium en jodium?! Afhankelijk van de soort bevat het tevens vitaminen, zoals vitamine C en E. In het assortiment van de Smaakspecialist vind je meerdere producten met zeewier. Hieronder hebben we ze even voor je op een rijtje gezet.

BioToday Zeewiertapenade:

BioToday zeewiertapenade bestaat uit drie soorten zeewier: zeespaghetti, ulva en kombu. De specerijen gecombineerd met de zeewier geven de tapenade een unieke smaak. Het smaakt heerlijk op een boterham, wrap of cracker met je favoriete beleg zoals kaas, avocado of rucola. Je kan de tapenade ook gebruiken als (een basis voor) een saladedressing.

Bekijk hier in de webshop

RAW Fruit-notenreep spirulina:

De fruit-notenreep is een van de meest populaire producten in de RAW lijn. Een heerlijke raw bar gemaakt op basis van dadels, aangevuld met spirulina en cashewnoten. De reep bevat bovendien gevriesdroogde framboos en bosbes, wat zorgt voor een lekkere frisse smaak. Ideaal als tussendoortje of voor tijdens het sporten.

Bekijk hier in de webshop

RAW Algenpoeders: Chlorella & Spirulina

Chlorella en spirulina behoren beiden tot de algenfamilie. Zo is chlorella een eencellige zoetwateralg en spirulina een zoutwateralg. Beiden danken hun groene kleur aan de stof chlorofyl die in de alg aanwezig is. Naast de gezonde voedingsstoffen staan de poeders bekend om hun reinigende werking in het lichaam en zijn ze rijk aan eiwitten. Chlorella is daarbij een krachtigere ontgifter dan spirulina.

Bekijk hier chlorella / hier spirulina in de webshop

Nieuwe zeewier ontwikkelingen:

  • RAW Organic Food Kelppoeder – kelppoeder is rijk aan goede voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, zoals jodium. Gebruik kelppoeder in een smoothie, shake, soep of salade.
  • BioToday Noribake zoutvervanger – dit product is een alternatief voor regulier zout. We gebruiken namelijk (helaas) nog steeds teveel zout. Dit is slecht voor je gezondheid en helemaal niet nodig, want er zijn genoeg gezondere alternatieven zoals zeewier! Heerlijk te verwerken in allerlei recepten als smaakmaker.

Waarom zeewier? – aldus Anne

“Een van de redenen dat ik graag zeewier gebruik is het gezondheidsaspect. Zeewier zit bomvol mineralen, vitamines en omega vetzuren. Het bevat erg veel vezels, is eiwit rijk, bevat alginaten en slijmstoffen. Alginaten zijn dan weer een vorm van zetmeel die je maag beschermen. Zie het als een natuurlijke Rennie! De slijmstoffen in zeewier boosten en/of beschermen je darmflora en andere slijmvliezen. Zelf heb ik na een half jaar dagelijks gebruik van zeewier ondervonden dat mijn huid in veel betere conditie is (ook een slijmvlies), ik veel mooier verkleur in de zon, mijn haren, nagels en tanden sterker en witter zijn, mijn geheugen beter is en ik me fitter voel.”

Wil je meer lezen over zeewier? Lees dan de hele blog van Anne op Organic Kitchen hier.

Voor de retailer:
Wilt u uw schap ook verrijken met zeewier producten of een van onze andere plantaardige producten? Neem dan contact op met jessica@desmaakspecialist.nl.