RAW steunt Mentelity foundation

Onlangs mocht de Smaakspecialist een bijzondere sporter ontvangen op het hoofdkantoor. Pro-snowboarder Bibian Mentel, die op haar 27ste haar onderbeen verloor, zet zich met ziel en zaligheid in om kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgen. De Mentelity Foundation die zij met dit doel heeft opgericht laat mensen met een lichamelijke beperking ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken!

Bibian is er zelf het levende bewijs van dat je veel kunt bereiken met de juiste mindset en motivatie. Ze nam ons mee in haar inspirerende verhaal over hoe zij haar onderbeen verloor door kanker, net toen zij op het punt stond zich als topsporter te plaatsen voor de Olympische Winterspelen (2002). Dit weerhield haar er niet van om na haar amputatie keihard te werken om wederom de top te bereiken. Binnen 4 maanden stond ze weer op haar snowboard! Ondanks dat de kanker zeven keer terug kwam bleef zij snowboarden. Inmiddels heeft zij vele indrukwekkende titels weten binnen te slepen, waaronder 5 keer wereldkampioen en goud op de Paralympics in Sochi.

Voor Bibian is sport ontzettend belangrijk: “Minder validen kunnen meer dan zij denken, ze moeten er alleen meer voor doen. De Mentelity Foundation is er voor sporters die kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, het gaat om mentaliteit.” Maar sporten gaat ook om verantwoorde voeding. Met het merk RAW Organic Food inspireren we sporters met gezonde producten die passen binnen een actieve en sportieve levensstijl. Met een donatie aan Mentelity Foundation wil RAW sporters voor wie bewegen niet altijd vanzelfsprekend is een extra steuntje in de rug geven. Bibian mocht een bedrag van €9500,- in ontvangst nemen, waarmee zij hopelijk heel veel sporters kan motiveren hun top te bereiken. Wij wensen Bibian heel veel succes op de weg naar de Olympische Spelen in 2018.