Stagevacatures

KOM ONS TEAM VERSTERKEN!

Ben jij op zoek naar een toffe stage waarin je echt kunt meedraaien in het team?

En wil jij je steentje bijdragen aan het verduurzamen van de wereld van voeding? Dan zijn wij op zoek naar jou om mee te komen werken in onze B Corp organisatie! Wil je meer over ons weten? Klik dan hier.

Per september 2024 komen er verschillende stageplekken bij ons vrij. Om samen het verschil te kunnen maken, omarmen we diversiteit en waarderen we elkaars verschillen. We zijn allemaal anders, maar ook allemaal gelijk; iedereen is welkom! Klik op jouw vakgebied voor meer informatie over de stage.

Kun je niet wachten om te starten? Stuur dan snel je CV met een korte motivatie naar hrm@desmaakspecialist.nl t.a.v. Jolanda van Iersel. 

stage

Gaat jouw hart sneller kloppen van (verantwoord) eten? Ben jij een échte foodie? Maar niet alleen dat. Heb je ook een brede interesse in wat er allemaal komt kijken bij Finance? Dan zijn wij je 30 nieuwe collega’s! De Smaakspecialist zoekt een nieuwe stagiaire voor de periode najaar 2024 en de periode voorjaar 2025.

Wat doen wij?

De Smaakspecialist is een organisatie met een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het biologisch productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol. De impactprojecten KidsProef, Organic Kitchen en BioProeflokaal leveren hier een substantiële bijdrage aan. Daarnaast inspireren wij dagelijks miljoenen mensen met onze producten. Dit doen wij mede met onze merken BioToday, Smaakt, RAW Organic Food en Consenza.

Onze producten zijn niet alleen heel lekker en van hoge kwaliteit, maar ook geproduceerd met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur. Ons doel is om de aanschaf van biologische producten laagdrempelig te maken, waardoor zoveel mogelijk mensen geïnspireerd worden om verantwoord te eten. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Ulvenhout. Daarnaast hebben wij een distributiecentrum en verschillende productielocaties. Samen delen wij de passie voor goed, bewust en lekker eten.

Waar kom je terecht?

Je komt terecht op Landgoed Luchtenburg, een prachtige locatie waar vanuit het Finance team, met een 5-tal collega’s werkzaam is, voor 4 diverse BV’s. Binnen het Finance team kun je veel leren en wordt jouw bijdrage gewaardeerd! Een omschrijving van jouw werkzaamheden:

 • Het verwerken en controleren van inkoopfacturen van onder andere onze logistieke dienstverleners
 • Het signaleren, accuraat oplossen en administratief afhandelen van prijs/hoeveelheidsverschillen
 • Ondersteunende werkzaamheden m.b.t. kwartaal- en jaarafsluitingen, zoals het opstellen van grootboek specificaties, aangiften omzetbelasting, verbandscontroles en intercompany afstemmingen
 • Debiteurenbeheer en het opvolgen van disputen
 • Updaten van AO Handboek en kritisch analyseren en automatiseren van processen
 • Het meewerken aan diverse projecten

De inhoud van een eventueel onderzoek vanuit je studie, wordt uiteraard in overleg met jou en het Finance team vastgesteld.

Wat zien we graag?
Je volgt een opleiding in de richting bedrijfseconomie/Finance & Control en hebt kennis van zowel financiële vastlegging / accounting regels als administratieve organisatie (AO). Je bent een enthousiaste, proactieve collega die zowel zelfstandig als in een groep kan werken. Verder werk je altijd nauwkeurig en kan het Finance team op je rekenen.

Kun je niet wachten om te starten? Stuur dan snel je CV met een korte motivatie naar HRM@desmaakspecialist.nl t.a.v. Jolanda van Iersel.

Gaat jouw hart sneller kloppen van goede voeding en lekker eten en ben jij op de hoogte van de laatste foodtrends? Heb je een brede interesse in wat er allemaal komt kijken bij de marketing en communicatie van voedingsmiddelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Al onze marketing- en communicatieactiviteiten zijn ondergebracht bij het team MarCom, waar jij dus ook gaat meewerken! Een omschrijving van de werkzaamheden:

 • Meewerken aan de zichtbaarheid van de merken van de Smaakspecialist, o.a. op de website, social media, nieuwsbrieven, print en beurzen en eventueel fotografie/videografie
 • Beheren van de websites en webshop, o.a. onderhoud en SEO
 • Ondersteunen van collega’s van MarCom en Sales
 • Consumentvragen beantwoorden
 • Indien van toepassing wordt de inhoud van je onderzoek uiteraard in overleg met jou en het team vastgesteld

 

Wie zoeken wij?

Je hebt een opleidingsachtergrond op het gebied van communicatie, commercie en/of marketing. Je beschikt over brede kennis en ervaring op het gebied van designprogramma’s van Adobe. Fotografische skills zijn een pré. Je bent bereid om minimaal 3 dagen per week mee te werken.

Je bent een enthousiaste, gemotiveerde, een creatieve denker én ondernemende collega. En je hebt natuurlijk affiniteit met verantwoorde voeding en houdt de foodtrends in de gaten.

Gaat jouw hart sneller kloppen van verantwoord & lekker eten? Ben jij gastvrij en vind je het leuk om het mensen naar de zin te maken? En heb je een brede interesse in wat er allemaal bij komt kijken bij het organiseren van events? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

 • Ontvangen van bezoek, klanten en gasten
 • Hospitality werkzaamheden m.b.t. evenementen
 • (Helpen bij) lunch voor klanten en collega’s verzorgen en serveren
 • Meewerken aan marketing & communicatie werkzaamheden o.a. op de website, social media, beurzen, sampling, evenementen en promotie activiteiten
 • Indien van toepassing wordt de inhoud van je schoolopdracht in overleg met jou en het team vastgesteld

Wat verwachten wij van jou?

 • Je doet een opleiding op het gebied van hospitality, facility, leisure en/of marketing
 • Je bent enthousiast, gemotiveerd, pro-actief, representatief, gastvrij, beleefd, en klantgericht
 • Je hebt affiniteit met verantwoorde voeding en duurzaamheid
 • Woonachtig in de nabije omgeving van Luchtenburgseweg 2 in Ulvenhout AC
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B

Gaat jouw hart sneller kloppen van goede voeding en lekker eten? Heb je een brede interesse in wat er allemaal komt kijken bij de (digitale) marketing van voedingsmiddelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Waar kom jij terecht?

Alle marketing en eCommerce activiteiten zijn ondergebracht bij het team MarCom, waar jij dus ook gaat meewerken! Een omschrijving van de werkzaamheden:

 • Beheren en optimaliseren van de webshop, o.a. acquisitie, onderhoud en SEO
 • Meewerken aan de zichtbaarheid van de merken van de Smaakspecialist, o.a. op de website en social media
 • Ondersteunen van collega’s van MarCom en Sales
 • Consumentvragen beantwoorden
 • Indien van toepassing wordt de inhoud van je onderzoek uiteraard in overleg met jou en het team vastgesteld

Wie zoeken wij?

Je hebt een opleidingsachtergrond op het gebied van communicatie, commercie en/of marketing. Je vindt het interessant om te achterhalen hoe de digitale wereld werkt en wat er allemaal bij komt kijken bij de verkoop van producten via een webshop. Kennis en ervaring op het gebied van designprogramma’s van Adobe is een pré. Fotografische skills zijn een pré. Je bent bereid om minimaal 3 dagen per week mee te werken.

Je bent een enthousiaste, gemotiveerde, een creatieve denker én ondernemende collega. En je hebt natuurlijk affiniteit met verantwoorde voeding en houdt de foodtrends in de gaten.

Gaat jouw hart sneller kloppen van goede voeding en lekker eten? Vind je het leuk om voor de klas staan om kennis over verantwoorde voeding over te brengen op kinderen en zo mee te bouwen aan gezonde generaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Jij mag je o.a. gaan ontfermen over ons programma KidsProef. Dit is een educatief lesprogramma over verantwoorde voeding voor kinderen van groep 7. De Smaakspecialist is van mening dat wanneer kinderen zich bewust worden van verantwoorde voedingskeuzes, zij beter voor zichzelf en de rest van de wereld zullen gaan zorgen.

De meewerkstage bestaat voor het grootste deel uit activiteiten die gericht zijn op het succesvol maken van het programma KidsProef; van het geven van lessen tot het uitbreiden van het netwerk aan scholen en het beheren van de social media kanalen. Indien van toepassing zal de inhoud van je onderzoek uiteraard in nauw overleg met je begeleider tot stand komen.

 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een sterke affiniteit met biologisch/verantwoord eten
 • Je vindt het leuk om voor een groep te spreken
 • Je weet hoe je met kinderen moet omgaan
 • Je hebt meer dan gemiddelde interesse in online marketing en communicatie
 • Je hebt een goed commercieel gevoel
 • Ervaring met MS Office en designprogramma’s van Adobe is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs
 • Je bent bereid om minimaal 3 dagen per week mee te werken

Wat ga je doen?

Met jouw betrokken en gemotiveerde houding, frisse blik, actuele kennis & kritische vragen zorg je ervoor dat ons Logistiek team scherp blijft. Jij bent altijd bezig met hoe processen, sneller en beter kunnen worden uitgevoerd, waardoor je met creatieve en efficiënte voorstellen komt om onze logistiek te verbeteren. Ons magazijn is altijd keurig op orde, omdat jij nauwkeurig bent in het beheren van voorraad en het in ontvangst nemen van goederen. Jij houdt namelijk van een opgeruimde & overzichtelijke werkomgeving. Op een behulpzame en proactieve manier ondersteun je jouw collega’s met allerlei voorkomende werkzaamheden.

Wij verwachten dat je tenminste 24-32 uur per week met ons bedrijfsproces meewerkt. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid om een stageonderzoek uit te voeren. Jij zal samen met het Logistiek team overleggen waar jouw stage onderzoek inhoudelijk over zal gaan.

 

Wie zoeken wij?

Je komt terecht in een informeel team waar een open cultuur heerst en je jezelf kunt ontplooien. Je krijgt de ruimte om alle aspecten binnen verschillende disciplines te verkennen waarbij je echt een onderdeel van het team bent.

Kortom: wij zijn op zoek naar een gemotiveerde, zelfstandige stagiaire die nauwkeurig kan werken en goed overzicht kan houden met een HBO opleiding in de richting van transport & logistiek (of vergelijkbaar), bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B.