Trendrapport 2021

Foodtrends 2021

De Smaakspecialist is continu onderweg om verantwoord eten voor iedereen toegankelijk te maken.

Om elke dag impact te kunnen blijven maken is het van belang op de hoogte te zijn van de laatste foodtrends en hier als organisatie op in te spelen. Wat we eten is de afgelopen jaren flink aan het veranderen. Zo hebben steeds meer mensen speciale voedingsgewoonten en zijn vegetarische en veganistische diëten een wereldwijde trend waar bedrijven en restaurants op in spelen. We leven in een ware ‘voedselcultuur’ waar voeding ons samen brengt. Eten wordt steeds meer een bepaalde levensstijl. Het wordt een kenmerk waarmee mensen zich van elkaar onderscheiden.

De keuken is het meest bezochte gedeelte van het huis. We gebruiken voeding niet meer alleen om onze honger te stillen. Voorbereiding, genieten en gezelschap komen bij eten steeds meer centraal te staan. Naast het feit dat wat we eten verandert, verandert dus ook de manier waarop we dit eten consumeren.

Naast wat we eten en hoe we consumeren verandert ook de manier waarop we dit eten kopen. Zo is, mede door de pandemie, het aandeel van de online supermarkten afgelopen jaar fors gestegen en zal dit in de toekomst alleen nog maar toenemen. Hiernaast vinden we de herkomst van onze producten veel belangrijker worden en biologisch eten speelt een grotere rol.

BEKIJK TRENDRAPPORT 2021

Sneak preview

Trendrapport_2021