Uitbreiding productie van onze “soepkeuken” met 100% biologische soepen, bouillons en fonds!

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Wij geloven in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Dit doen we in hun eigen fabrieken zoals Organic Food Eindhoven, liever gezegd; de Soepkeuken! Na het succes van de 7 BioToday soepen breiden we nu verder uit met bouillons, fonds, sauzen, spreads en boemboe’s.

 

Hoe pakken we dit aan?

Pieter Dirven (founder) vertelt: “Dit doen we in nauwe samenwerking met de verschillende teams binnen de Smaakspecialist: na een intensieve brainstorm binnen ons NPD-team zorgt onze eigen inkoopafdeling ervoor dat wij alleen biologisch gecertificeerde grondstoffen gebruiken. Vervolgens worden deze in onze eigen fabriek in Eindhoven voornamelijk handmatig geproduceerd met veel persoonlijke aandacht in een klein informeel team. Daarna leveren wij deze producten uit aan onze afnemers waarbij onze accountmanagers zorg dragen voor de juiste sales ondersteuning. Onze marketeers ondersteunen ze middels onze marketingactiviteiten above & below the line. Gedurende het gehele proces bewaakt onze afdeling Kwaliteit dat alle stappen voldoen aan onze strenge eisen en certificeringen (bv. IFS, BRC, EKO, Biologisch, Vegan, FSC, BioBased verpakking en B-Corp). Omdat wij zelf de gehele keten beheersen, maakt dat wij dé Soepspecialist zijn. Onder onze merken BioToday, Smaakt en Consenza produceren wij inmiddels verschillende soepproducten, zoals maaltijd soepen, ready to use soepen, verse soepen, glutenvrije soepen, fonds, (vegan) bouillons en (gistvrije) bouillon poeders.”

 

Duurzaam

De soepen van de Smaakspecialist zijn extra geconcentreerd, wat ten goede komt aan de duurzaamheid. Dit scheelt namelijk in transport en verpakkingsmateriaal. Daarnaast worden de producten die bij Organic Food Eindhoven worden gemaakt verpakt in glazen potten die gewoon de glasbak in gaan en gerecycled worden. Mocht je dit toch ook nog zonde vinden, dan hebben we een heleboel leuke DIY ideeën om de glazen potten een nieuw leven te geven (bijvoorbeeld voor je overnight oats on the go of sfeerverlichting voor een tuinfeestje https://www.smaakt.bio/geef-onze-verpakkingen-een-nieuw-leven/).

 

Soepen en meer

Soep is een echt authentiek gerecht in Nederland en specifiek biologische soepen groeien momenteel hard binnen retail (IRI MAT P6 ’21). Een unieke kans voor ondernemers om het verschil te maken door trouwe Biotoday- en Smaakt consumenten naar hun soepschap te trekken.

Naast de soepen, bouillons en fonds worden in Eindhoven sinds kort ook nog vele andere lekkere, duurzame, gezonde en biologische producten gemaakt, zoals ghee, groente- en zuidvruchten spreads, boemboe’s en verschillende sauzen. Vanzelfsprekend worden de producten alleen maar met biologische ingrediënten gemaakt en zonder kunstmatige toevoegingen. Alles wat je proeft is puur natuur! Hiermee dragen zowel de Smaakspecialist als de consument hun steentje bij. Zo zorg je met de producten voor jezelf, jouw omgeving en voor de toekomst.

 

Meewerken?

Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld door het maken van de heerlijkste biologische producten? Dat kan! Wij zoeken namelijk versterking in onze geliefde Soepkeuken in Eindhoven. Ben jij de meewerkend voorman of enthousiaste productiemedewerker die wij zoeken, met gevoel voor gezonde voeding? Neem dan contact op met Daïelle Rikken  via hrm@desmaakspecialist.nl of neem een kijkje op onze vacaturesite.