Vegan

Ontdek het vegan productassortiment van de Smaakspecialist

Wij geloven in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Een meer plantaardig eetpatroon past daarbij. Daarom is meer dan 90% van onze producten vegan (plantaardig).

Een vegan, veganistische of plantaardige eetstijl houdt in dat er geen dierlijke producten worden geconsumeerd, zoals vlees, vis, eieren, honing of zuivel. Met zowel verse als houdbare producten, van vleesvervangers tot plantaardige alternatieven, maken we een (meer) plantaardige eetstijl toegankelijker voor iedereen.

 

Waarom is vegan duurzaam?

Minder CO2 uitstoot

De voedselproductie is voor maar liefst 20 tot 35% verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen. De helft hiervan is van dierlijke producten afkomstig. Met andere woorden, de productie van vlees en zuivel zorgt voor meer uitstoot van broeikasgassen dan van plantaardig voedsel. Deze broeikasgassen zijn afkomstig van de spijsvertering van dieren, en ook van de energie die nodig is voor de akkers waarop veevoer wordt geteeld. Zo is er voor het produceren van één kilogram vlees tot 15 kg plantaardig voedsel (soja en graan) nodig en 10.000 tot 20.000 liter water. Volgens onderzoek vanuit de University of Oxford zou de reguliere uitstoot met 70% omlaag kunnen bij een veganistisch dieet en 63% bij een vegetarisch dieet. Kortom, plantaardige voeding is een waarborg voor een duurzame toekomst, zowel voor de voedselvoorziening als voor de aarde.

Vegan producten in jouw supermarkt

Naast een ruime keuze in droge kruidenierswaren (DKW), hebben we bij de Smaakspecialist ook een ruime keuze in versproducten. Daarbij gaat het zowel om producten die van nature plantaardig zijn, zoals havermout, als producten die normaal met dierlijke ingrediënten worden gemaakt.

Een greep uit onze vegan producten

Denk aan producten zoals No Bee Honee, eivrije mayonaise of aioli en vegan jus en fond. Daarnaast bevat het assortiment volop producten zoals peulvruchten, seitan, tofu, tempeh, notenpasta’s en (plantaardige) poeders die boordevol eiwitten, vitamines en mineralen zitten. De perfecte vlees-, ei- en zuivelvervangers!

Als retailer onze vegan producten in uw supermarkt?

Neem contact op

vegan honing no bee honee