Honderden enthousiaste (bio)fijnproevers bij 5e editie Bio Proeflokaal in Utrecht

– 18 november 2019 –

Van 15 t/m 17 november was het een komen en gaan van honderden enthousiaste (bio)fijnproevers in de Moestuin in Utrecht, waar ditmaal de vijfde pop-up editie van het Bio Proeflokaal werd gehouden. De vrijdag werd ’s middags in stijl afgetrapt met een exclusieve vegan BioToday High Tea Tasting. Deze was speciaal georganiseerd voor een selectief gezelschap van Nederlandse food influencers, zoals Foodlies.nl, Zonderzooi en Ankie_lazyfitgirl. De bezoekers van het uitverkochte fijnproefdiner konden zowel vrijdag- als zaterdagavond genieten van de kookkunsten van chef Bas Hellemons tijdens een uitgebreid vier-gangendiner. Als afsluiter bood de zondag een gezellig en leerzaam uitje voor het hele gezin, waar families aanschoven bij de Bio KidsProef Brunch met leuke interactieve elementen uit het lesprogramma KidsProef. Hiermee zette de Smaakspecialist letterlijk en figuurlijk biologisch op de kaart, om de bewustwording rondom verantwoorde voeding te vergroten.

Van fijnproefdiner tot familiebrunch
Vanuit het merk BioToday werd het bio-proefweekend feestelijk ingeluid met een twintigtal ware foodies. Uit heel Nederland kwamen food bloggers, waaronder bekende namen als Foodlies.nl, Zonderzooi en Ankie_lazyfitgirl, op uitnodiging bijeen om de nieuwste plantaardige BioToday producten te komen proeven in een High Tea setting. Zo bleken de pompoenspread en de vegan cheesecake onder de bloggers een echte hit. Naast lekker eten werd er ook volop kennis gedeeld, genetwerkt, meegedacht, gefotografeerd én gepost op social media. Zo konden ook hun gezamenlijk bereik van 350.000 volgers online meegenieten van deze speciale BioToday middag.

Voor het uitverkochte fijnproefdiner op vrijdag- en zaterdagavond dook chef Bas Hellemons, net als bij de vorige editie, de keuken in om gasten een onvergetelijke culinaire beleving te bezorgen. Hij serveerde een luxe vier-gangendiner met biologische producten van de Smaakspecialist, aangevuld met verse groenten uit de moestuin. Het menu bevatte verrassende smaken en creatieve elementen, zoals ingelegde Yacòn, een bieten tartaar en als hoofdgerecht een hertenstoof, alles bereid met zo veel mogelijk seizoensgroenten van eigen land.

Speciaal voor gezinnen en families werd op zondag een Bio KidsProef Brunch geserveerd, welke volledig in het teken stond van verantwoorde voeding. Bio broodjes met hagelslag en appeltaart voor de kids, soep en rijkelijk gevulde salades voor de ouders (maar ook andersom). Verder konden de kinderen zich uitleven op kleurplaten, de KidsProef quiz en het proeven van insecten. Met het verrassingsbezoek van de groene Bio Pieten werd het weekend succesvol afgesloten. In drie dagen heeft het Bio Proeflokaal honderden enthousiaste gasten een kijkje in de biologische keuken mogen geven.

Pop-up concept voor bewustwording rondom biologisch eten
Het Bio Proeflokaal is een pop-up concept van de Smaakspecialist, waarmee mensen letterlijk kennis kunnen maken met de wereld van biologisch eten. De Smaakspecialist is een social venture met als missie verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken. De Smaakspecialist gelooft dat kennis- en inspiratiedeling over voeding een belangrijke bijdrage levert aan het maken van een bewuste keuze over wat je als mens eet. Daarom zijn er naast de biologische merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food een aantal impactprojecten geïnitieerd, zoals het Bio Proeflokaal.

Voor de vijfde editie van het evenement was de Moestuin in Utrecht een logische keuze. Bij De Moestuin draait namelijk alles om biologisch eten; het wordt er ter plaatse gekweekt, geoogst, verkocht en/of verwerkt. Met het decor van een echte kas bood de locatie een prachtige setting voor een Bio Proeflokaal. Maarten de Leng, directeur Marketing en Duurzaamheid, over de Moestuin: “Na succesvolle eerdere pop-up edities hebben we nu een Bio Proeflokaal in de Moestuin in Utrecht georganiseerd. De Moestuin is een onderneming die past bij ons DNA. We zijn allebei een missie gedreven organisatie met als uitgangspunt biologische voeding. Hoe mooi is het dan dat we op deze plek onze passie voor biologisch eten kunnen delen.” De Smaakspecialist kijkt terug op een geslaagde en drukbezochte editie, waar ontzettend veel Utrechters kennis hebben kunnen maken met biologische voeding en producten.

Bekijk hier de factsheet.

Ook een Bio Proeflokaal bijwonen? Houd de website www.bioproeflokaal.nl in de gaten voor de volgende edities.