Foodexperts in Bio Proeflokaal over gezond en bewust eten in 2025

Op 15 december vond er een bijzondere editie van het Bio Proeflokaal plaats in duurzame hotspot BlueCity Rotterdam, met spectaculair uitzicht over de Maas. De Smaakspecialist nam tijdens deze pop-up-editie de genodigden mee in het vraagstuk ‘Wat is gezond en bewust eten in 2025?’. Inspirerende sprekers zoals Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër, oprichter van Delicious Makkie Mulder en journalist Daan de Wit deelden hun kijk op dit thema met het publiek.

De Smaakspecialist is continu onderweg om verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken. Om de bewustwording omtrent verantwoord en lekker eten te vergroten speelt kennis- en inspiratiedeling een belangrijke rol. Met het Bio Proeflokaal laat de Smaakspecialist mensen letterlijk kennismaken met de wereld van biologische voeding. Ditmaal in de vorm van een inspirerend evenement met het thema ‘Gezond en bewust eten in 2025’.

Duurzame voeding in de toekomst
De middag werd afgetrapt met een Organic Kitchen bijeenkomst samen met onze partners en bloggers. Onder het genot van een biologische lunch werd de ‘Kiwi-challenge’ gelanceerd, om vervolgens gezamenlijk te brainstormen over creatieve mogelijkheden voor Organic Kitchen in 2018.

Het officiële programma stond volledig in het teken van de ontwikkelingen binnen health food. Wat zijn hypes en trends en welke ontwikkelingen zijn blijvend? Om dit in kaart te brengen heeft de Smaakspecialist o.a. een 360 graden blik geworpen op het onderwerp ‘Gezond en bewust eten in 2025’ door samen met Isabel Boerdam in gesprek te gaan met experts uit de foodbranche. Deze sprekers waren live aanwezig bij het Bio Proeflokaal om hun verschillende visies te delen. Zo vertelde Daan de Wit vanuit een wetenschappelijke achtergrond wat we kunnen leren van de oudste volken. Volgens Isabel is er een duidelijke en blijvende trend richting minder vlees te ontdekken richting 2025. Maar ook duurzaamheid, plantaardig eten, terug naar de natuur en genieten van eten schetsen het beeld van de toekomst volgens deze experts.

De Smaakspecialist omlijste het programma met diverse trendonderzoeken, cijfers en impactresultaten uit het afgelopen jaar. De Smaakspecialist stelt het leveren van maatschappelijk toegevoegde waarde centraal in haar onderneming. Dit jaar heeft de Smaakspecialist voor het eerst een impactreport opgesteld om de gerealiseerde impact van het afgelopen jaar inzichtelijk te maken. Maarten de Leng, directeur commercie en duurzaamheid bij de Smaakspecialist: “De interessante resultaten uit onze onderzoeken, ons impactverhaal en de dilemma’s die wij daarbij tegenkomen, heeft de Smaakspecialist tijdens het Bio Proeflokaal met veel plezier gedeeld. Een mooie manier om samen met onze partners het jaar af te sluiten en geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan.” De middag werd uiteraard feestelijk afgesloten met een borrel, waarbij Eefje kookt uit Rotterdam de biologische hapjes heeft verzorgd.

De Smaakspecialist kijkt met veel trots en plezier terug op deze geslaagde middag. Wij bedanken alle sprekers en deelnemers voor hun enthousiasme en betrokkenheid.

Bekijk meer:
Impactreport
Video’s van de food experts
Fotoreportage Biojournaal