Eventuele topping: gesmolten pure chocolade en kokoschips
Bereidingswijze:
Mix de ingrediënten in een keukenmachine tot een homogene massa.
Kneed vervolgens met je handen kleine balletjes.
Maak eventueel af met gesmolten pure chocolade en kokoschips.
Bewaar in de koelkast.
Spelt pepernoten
Ingrediënten:
200 gram volkoren speltmeel
70 gram honing
60 gram gesmolten kokosolie
4 theelepels speculaaskruiden
3 eetlepels (plantaardige) melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle ingrediënten – behalve de melk – door elkaar in een kom en kneed met je handen tot een homogene massa. Voeg beetje bij beetje de melk toe tijdens het kneden.
Maak kleine balletjes van het deel en leg deze op de bakplaat.
Bak de kruidnoten voor circa 15-20 min. in het midden van de oven.
Laat de kruidnoten goed afkoelen en bewaar in een goed afsluitbare bak.
Warme hazelnootmelk
Ingrediënten:
200 milliliter (plantaardige) melk
1 eetlepel biologische hazelnootpasta
Optioneel:
toef zelf opgeklopte slagroom (zonder suiker)
snufje kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pannetje.
Zodra de melk warm genoeg is zet je het vuur uit en voeg je de hazelnootpasta toe.
Maak af met je favoriete toppings!
Speculaastaart
Ingrediënten:
Deeg:
200 gram volkoren speltmeel
150 gram koude boter
150 gram kokosbloesemsuiker
2,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
Vulling:
200 gram amandelmeel
50 milliliter honing
1/2 eetlepel speculaaskruiden
Topping:
3 appels
2 eetlepels amandelschaafsel
1,5 eetlepel abrikozenjam/spread
1 eetlepel water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de ingrediënten van het deeg door elkaar en kneed met je handen tot een bal.
Mix alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en kneed er een bal van.
Maak de appels schoon, vet het bakblik in en duw hier vervolgens het deeg voor de korst in. Zorg aan de zijkanten voor een opstaande rand.
Voeg de vulling toe toe en verdeel over de korst, druk hier vervolgens de appeltjes in en zet in het midden van de oven voor circa 50 min. Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel en zet apart.
Verwarm de jam met water in een pannetje tot een vloeibaar mengsel en smeer dit met een kwastje over de appeltjes zodra de taart uit de oven komt. Strooi vervolgens het amandelschaafsel eroverheen.