Impact

Using business as a force for good

Het moment om een bijdrage te leveren aan een betere wereld is nu. De Smaakspecialist pakt dat moment, iedere dag, met een grote of een kleine stap; we make organic foodprints. Biologische voeding zit in ons DNA en dat is waarmee we een positieve voedselafdruk in de aarde willen achterlaten. Een afdruk die de aarde respecteert in plaats van uitput.

De geluiden rondom het leefbaar houden van deze mooie wereld worden gelukkig steeds luider; van duurzame ontwikkelingsdoelen tot Farm to Fork beleid en klimaatakkoorden. Als antwoord op de uitdagingen die voor ons liggen zet de Smaakspecialist als gecertificeerde B Corp haar business in als kracht om goed te doen, waarbij geld ons middel is en geen doel. Het onlosmakelijk aan elkaar verbinden van impact en business is wat ons drijft en wat blijft. Sterker nog, het versterkt elkaar en brengt een leefbare wereld elke dag weer wat dichterbij.

Hoe maken we impact?

Allereerst doen we dat door het ontwikkelen, produceren en distribueren van verantwoord en lekker biologisch eten, met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur. Natuurlijk met onze biologische producten in de supermarkt, grotendeels onder onze eigen merken zoals Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Consenza. Maar ook door het dagelijks inspireren van mensen via onze impact projecten. Lees hieronder meer over de impact die we maken of bekijk hier ons impact report 2021!

B Corp

Duurzaamheidscertificaat

Eind 2018 heeft de Smaakspecialist haar duurzaamheidscertificering B Corp behaald. Daarmee voldoet de Smaakspecialist aan strenge eisen op het gebied van sociaal- en milieubewust ondernemen, transparantie en aansprakelijkheid. Als gecertificeerd bedrijf werkt de Smaakspecialist met een langetermijnvisie, voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Als B Corp bedrijf laten we zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

Lees meer

Sustainable development goals

Duurzame ontwikkelingsdoelen vanuit de VN

Hoe wil jij dat de wereld eruitziet in 2030? Vanuit die gedachte is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen, bestaande uit zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) om de wereld tot een betere plek te maken. Zowel bedrijven als overheden, kennisinstellingen én burgers zullen zich moeten inzetten om de doelen in 2030 te behalen. De Smaakspecialist kan met trots vaststellen dat we maar liefst aan 9 van deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen bijdragen.

Lees meer

Duurzame producten

Goed voor jezelf, jouw omgeving en onze toekomst

Bijna alle producten van de Smaakspecialist zijn biologisch. Dat betekent dat de voedingsmiddelen onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden worden geproduceerd en dat er aan de producten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd. Maar we gaan verder dan dat. Zo zijn bijna al onze producten vegan (zowel vers als DKW) en vrij van toegevoegde geraffineerde suikers! Daarnaast vormen ook duurzame verpakkingen een belangrijke pijler, waarbij we werken met FSC gekeurd papier en BioBased folie.

Lees meer

Impact projecten

Kennis- en inspiratiedeling

Naast onze producten, willen we ook zo veel mogelijk kennis delen en inspireren op het gebied van verantwoorde voeding. Daarom hebben een drietal impact projecten geïnitieerd. Tijdens een les KidsProef leren basisschoolleerlingen alles over gezonde voeding, de recepten op foodplatform Organic Kitchen zorgen voor een dagelijkse portie keukeninspiratie, en het pop-up concept Bio Proeflokaal laat mensen letterlijk de wereld van biologische voeding proeven.

Lees meer