Duurzame producten

Gemaakt met liefde

Wij geloven oprecht dat het onze verantwoordelijkheid is om goed voor onze aarde te zorgen, met aandacht voor mens, dier en natuur. Alle keuzes die wij maken zijn altijd met de gezondheid van de aarde in ons achterhoofd, en biologische voeding kan volgens ons van grote invloed zijn op die gezondheid. Maar we gaan verder dan alleen biologisch. Zo zijn bijna al onze producten vegan en vrij van toegevoegde geraffineerde suikers! Daarnaast vormen ook duurzame verpakkingen een belangrijke pijler, waarbij we werken met FSC gekeurd papier en BioBased folie.

Gecertificeerde leveranciers

Naast goede producten, willen we natuurlijk ook dat deze producten onder goede werkomstandigheden worden geproduceerd. Daarom heeft de Smaakspecialist een Code of Conduct voor onze leveranciers ontwikkeld, die de werkstandaarden definieert voor goede en humane werkomstandigheden. Onze leveranciers onderschrijven deze Code of Conduct, waarin zij zich committeren aan hoge ethische standaarden. Enerzijds voor voedselveiligheid en kwaliteit, anderzijds in relatie tot mens, dier en natuur.

Biologisch

Goed voor jezelf, jouw omgeving en onze toekomst

Bijna alle producten van de Smaakspecialist zijn biologisch. Biologische voeding wordt onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd, waarbij wordt gewerkt met compost en natuurlijke mest, zonder chemisch-synthetische hulpmiddelen (pesticiden) en GMO (genetisch gemodificeerd) vrij. Bij het verwerken van voeding is het van belang de producten zo puur en natuurlijk mogelijk te houden, zonder kunstmatige toevoegingen. Biologische voeding moet aan strenge eisen voldoen en wordt gecontroleerd bij de boer, de producent én in de winkel.

Lees meer

Vegan

Plant-power

Een vegan, veganistische of plantaardige eetstijl houdt in dat er geen dierlijke producten worden geconsumeerd, zoals vlees, vis, eieren, honing of zuivel. Het assortiment van de Smaakspecialist is naast biologisch ook voor meer dan 90% vegan (plantaardig). Hiermee maken we een (meer) plantaardige eetstijl toegankelijker voor iedereen.

Lees meer

Vrij van geraffineerde suikers

Beter voor je lijf

Door het raffineren van suikerbronnen worden allerlei mooie voedzame stoffen (zoals vitamines, mineralen, vezels) uit de suikerbron gehaald die essentieel zijn voor je lichaam om suiker goed op te nemen en te kunnen verwerken. Te veel (geraffineerde) suiker past niet in een verantwoorde levensstijl. Daarom is het volledige assortiment van de Smaakspecialist onder de loep genomen en zijn inmiddels bijna alle producten vrij van toegevoegde geraffineerde suikers.

Lees meer

Duurzame verpakkingen

BioBased folie en FSC papier

De Smaakspecialist is continu onderweg om duurzame verbeterslagen te maken. Niet alleen met onze producten, maar ook met onze verpakkingen. Zo voeren we voor onze papierverpakkingen al jarenlang het FSC keurmerk. Daarnaast worden nu ook de producten van het merk Smaakt en RAW Organic Food in een duurzame zak verpakt, gemaakt op basis van BioBased folie.

Lees meer